Ριζότο με πράσο και μανιτάρια

Το διατροφόλογιο της οικογένειας ενόψει Πάσχα θα αναδιαμορφωθεί καθότι θα αρχίσουμε νηστεία. Μια από τις αγαπημένες μας συνταγές αυτή την εποχή του χρόνου είναι και το ριζότο. Μπορεί να σας φαίνεται μπελαλίδικο πιάτο αλλά κάθε άλλο παρά δύσκολο είναι. Μπορείτε να συνδυάσετε τις γεύσεις της αρεσκείας σας και αναλόγως του τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας.

Υλικά

1 ½ φλ ρύζι αρμπόριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
6-7 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
3 ½ φλ. νερό
1 ζωμό λαχανικών ή κότας
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το πράσο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μετά, βάζετε το ρύζι και το κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, διαλύετε το ζωμό στο νερό και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, το πασπαλίζετε με μαϊντανό, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.