Ρολάκια κοτόπουλου με μήλο

Το ξέρετε ότι τα φρούτα μπορούν να συνοδεύσουν το κυρίως σας γεύμα είτε ως γαρνιτούρα είτε και ως γέμιση; Μπορεί να σας ξενίζει η σκέψη αλλά αποτελούν μια θαυμάσια πρώτη ύλη για πολύ νόστιμα πιάτα και για ανατρεπτικούς συνδυασμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία.

Μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι τα μήλα. Προτιμήστε τα σκληρά, σφιχτά με καλό χρώμα μήλα και αυτά που δεν έχουν χτυπήματα, με καθαρή μυρωδιά. Να δείχνουν οπωσδήποτε καθαρά, συμπαγή, λαμπερά. Aποφεύγετε να τα αφήνετε για πολύ καιρό έξω από το ψυγείο, γιατί θα μαραθούν και η φλούδα τους θα ζαρώσει. Απαραίτητο, όμως, κρίνεται το προσεκτικό πλύσιμό τους με άφθονο νερό. Προτιμήστε τα κόκκινα μήλα καθώς είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου καθαρισμένα και κοπανισμένα
½ φλιτζάνι μήλο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ
1 κουταλάκι σούπας φρυγανιά
1 κουταλάκι σούπας βούτυρο
¼ του φλιτζανιού ξερό λευκό κρασί
¼ του φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι σούπας νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μήλο, το τυρί και τη φρυγανιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Μοιράζουμε το μείγμα με το μήλο στα δύο φιλέτα κοτόπουλου (έχουμε ζητήσει από το χασάπη να τα χτυπήσει και να τα ανοίξει) και τυλίγουμε καθένα σε ρολό. Τα στερεώνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι και φροντίζουμε τα ρολά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.Προσθέτουμε το κρασί, το ¼ του φλιτζανιού νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Βάζουμε τα ρολά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νισεστέ λιωμένο ή το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο νερό. Ανακατεύουμε μαζί με τα υγρά του κοτόπουλο ώστε να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.