Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποια ποινή φυλάκισης θα της επιβληθεί – Θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά;

Τι έλεγε η Ρούλα όταν είχαν δολοφονήσει και τεμαχίσει την 4χρονη Άννυ (εικόνα)

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της Πάτρας με τους θανάτους των τριών κοριτσιών. Ήδη, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έπειτα από δίωξη που της ασκήθηκε κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ίδια στιγμή, η έρευνα των αρχών συνεχίζεται προκειμένου να πέσει άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου και των άλλων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας ηλικίας 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία άφησε τη τελευταία της πνοή ενώ ήταν μόλις έξι μηνών.

Τι ποινή αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου αν αποδειχθεί ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα;

Ο δικηγόρος, Γιάννης Βέρρας, μίλησε στο Happy Day, και εξήγησε ότι «είναι κλασική περίπτωση, είναι ανθρωποκτονία με δόλο και η ποινή που αντιμετωπίζει είναι ισόβια κάθειρξη. Η εσχάτη των ποινών. Δεν υπάρχει κάτι, το οποίο εκ πρώτης να φαίνεται ώστε να οδηγήσει σε μία υποδεέστερη νομική αντιμετώπιση. Οποιοδήποτε ελαφρυντικό, δύσκολα θα δοθεί στη συγκεκριμένη γυναίκα. Στην ισόβιο είναι τα 20 χρόνια κάθειρξη, δε μπορεί να βγει πριν συμπληρωθούν 20 χρόνια στη φυλακή και σε κάθε περίπτωση πρέπει να εκτιθούν τα 3/5 της ποινής».

Μπορεί να επικαλεστεί ψυχιατρικούς λόγους;

Θα πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί ψυχιατρική νοσηλεία. Εφόσον προκύψει ψυχιατρικά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει το ακαταλόγιστο τότε δεν θα ισχύσει καμία ποινή φυλάκισης, αλλά αντιθέτως θα κλειστεί σε ψυχιατρική φυλακή με μέτρα ασφαλείας και θα είναι στο χέρι των γιατρών ή όποια και αν συμβεί ποτέ αποφυλάκιση της.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ψυχρή και κυνική ρωτά τους αστυνομικούς “τι θα γίνει με μένα”

Ο έντονος καβγάς Ρούλας και Μάνου για τους θανάτους των 3 παιδιών – Τα χειρόγραφα ψέματα της Πισπιρίγκου (φωτό)

Ηράκλειο: Δίωξη σε 61χρονο που παρενοχλούσε σεξουαλικά μια ανήλικη για 9 χρόνια