Σε σχολεία της Ηλείας για τον αγιασμό η Σοφία Ζαχαράκη

H υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη θα δώσει το παρών για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, σε 2 σχολεία στην Ηλεία.

Αναλυτικότερα, στις 12:00 θα επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου, όπου από τη φετινή χρόνια θα εφαρμοστούν πιλοτικά τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και στις 13:00 θα επισκεφτεί το Νηπιαγωγείο Αρχαίας Ολυμπίας, όπου θα αρχίσει πιλοτικά η εφαρμογή της διδασκαλίας των Αγγλικών.

Το μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Άργησε το φετινό κουδούνι, μα έπρεπε. Και το περιμέναμε πιο αποφασισμένοι για αυτήν την νέα
χρονιά από ποτέ.
Ίσως η εικόνα των φίλων μας, των δασκάλων μας σήμερα να μας ξενίζει. Όμως ο ήχος του κουδουνιού δεν παύει να σημαίνει μία δυναμική νέα αρχή, νέους στόχους και όρεξη για δημιουργία.
Σίγουρα αλλιώτικο το φετινό άνοιγμα των σχολείων μας, γεμάτο πρωτόγνωρες
προκλήσεις. Προκλήσεις τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί μέσα στο σχολείο.
Τον χώρο που αποτελεί το σπίτι μαθητών και δασκάλων, εκεί όπου τα όνειρα αποκτούν σάρκα και οστά και ξεκινά ο αγώνας κάθε ανθρώπου για μια ποιοτικότερη ζωή.
Ίσως οι όροι να έπρεπε να αλλάξουν κάπως φέτος, όμως όλοι μαζί πεισμώνουμε και επιμένουμε να ξεκινάμε με αισιοδοξία, ώστε καμία δυσκολία να μην κοστίσει σε κανέναν μας το βασικότερο αγαθό όλων: την παιδεία!
Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και γενναιόδωρη για όλους, σε πείσμα των καιρών! Καλή αρχή! Και στα πρωτάκια μας!