Σουβλάκια γαρίδας με μαρινάδα

Το καλοκαιράκι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και προσπαθούμε να τα εντάσσουμε όλο και συχνότερα στο διατροφικό μας πρόγραμμα ούτως ώστε να μάθουν να τα τρώνε και τα παιδιά. Μια από τις αγαπημένες τους επιλογές είναι και οι γαρίδες. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου. Αναμφίβολα τα οφέλη από την κατανάλωσή τους  είναι πολλά και γι’ αυτό είναι από τις καλύτερες εναλλακτικές επιλογές του κρέατος. Αν λοιπόν και εσείς ψάχνετε έναν έξυπνο τρόπο για να φάνε τα παιδάκια σας ψάρια και θαλασσινά καλό είναι να ξεκινήσετε με τις γαρίδες. Μάλιστα η επιλογή να τις κάνετε σουβλάκια θα λειτουργήσει ακόμα πιο θετικά για τα παιδιά που δεν θέλουν να καθαρίζουν κόκκαλα όταν τρώνε το ψάρι τους.

Υλικά:

20-25 μεγάλες γαρίδες
1/2 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
3 λεμόνια (το χυμό και το ξύσμα)
5 κ.σ. ξίδι
2 σκ. σκόρδο, λιωμένες
4 πιπεριές σε κομμάτια
Αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (λάδι, λεμόνια, ξίδι, πιπέρι, σκόρδο, αλάτι) και τα χτυπάμε καλά. Πλένουμε τις γαρίδες. Σκίζουμε με κοφτερό μαχαιράκι το κέλυφός τους κατά μήκος της κοιλιάς, προσέχοντας να μη σκίσουμε τη σάρκα. Δεν τις καθαρίζουμε. Τις αφήνουμε στη μαρινάδα, μαζί με τις πιπεριές για 1 ώρα. Αν έχουμε ξύλινα σουβλάκια, τα βάζουμε σε νερό να μουλιάσουν. Περνάμε τρεις γαρίδες σε κάθε σουβλάκι, με κομμάτια πιπεριάς ανάμεσα. Τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, όχι περισσότερο. Σερβίρουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μπολ.