Στη Θεσ/νίκη η Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – Όσα είπε με τους μαθητές του 87ου Δημοτικού (video)

Στη Θεσ/νίκη η Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς - Όσα είπε με τους μαθητές του 87ου Δημοτικού (video)

Στο 87ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την πρώτη ημέρα έναρξης του διδακτικού έτους 2021-2022.

Πρώτη ημέρα στα σχολεία με τήρηση μέτρων και αισιοδοξία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί προσήλθαν τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, όπως η επίδειξη βεβαιώσεων αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου στις περιπτώσεις που δεν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε επίσης σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών στους προαύλιους χώρους, ενώ ακολούθησε στις τάξεις επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών της Επιτροπής Ειδικών και του ΕΟΔΥ.

Στη Θεσ/νίκη η Κεραμέως για την έναρξη της σχολικής χρονιάς - Όσα είπε με τους μαθητές του 87ου Δημοτικού (video)

Oι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως

Η Υπουργός συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης για τη σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό και τους προέτρεψε να εμβολιαστούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

«Το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης είναι το εμβόλιο», είπε η Νίκη Κεραμέως, «το οποίο, μαζί με το συστηματικό εργαστηριακό και αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, αλλά και την τήρηση όλων των μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ειδικών, όπως η χρήση μάσκας, τα διαφορετικά διαλείμματα, οι τακτικοί καθαρισμοί, συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών μας δομών».

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα για την πολύτιμη συνεργασία τους στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων, και εύχεται καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Όπως ανέφερε η υπουργός “Παιδικές φωνές γέμισε το 87ο Δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη το όποιο είχα τη χαρά να επισκεφτώ για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς!

Μίλησα με τα παιδιά για το καλοκαίρι τους, για το τι τους έλειψε περισσότερο τους μήνες αυτούς, για την προσμονή τους να ξαναβρούν τους φίλους τους και τους δασκάλους στο σχολείο τους, αλλά και με τα «πρωτάκια» που βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Δημοτικό.

Ένα Δημοτικό, και γενικότερα ένα σχολείο, που ξεκινάει αναβαθμισμένο, με νέες θεματικές για τα παιδιά μας, με περισσότερους εκπαιδευτικούς και με οριζόντιες επιμορφώσεις – για να στηρίξουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε στην εκπαίδευση: το ανθρώπινο δυναμικό – μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη. Καλή σχολική χρονιά σε όλες και σε όλους!”

Όσα είπε με τους μαθητές του 87ου Δημοτικού (video)