«Φρένο» στην είσοδο των ανεμβολίαστων παιδιών σε εστιατόρια και ταβέρνες – Πώς θα τρώμε εφεξής έξω

Αλλάζουν όλα από σήμερα στην εστίαση καθώς ενεργοποιείται από σήμερα η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει αυστηροποίηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών.

Τι ισχύει στην εστίαση για τα παιδιά άνω των 12 ετών που είναι ανεμβολίαστα

Μόνο με ολοκληρωμένο τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης παιδιά άνω των 12 ετών, όπως προβλέπει η ΚΥΑ.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σελίδα 35 της ΚΥΑ, όσα παιδιά άνω των 12 ετών δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά της Covid 19 δεν θα έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι τα παιδιά αυτών των ηλικιών δεν θα μπορούν να εισέρχονται με μοριακό, rapid ή self test, παρά μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αντίστοιχο πιστοποιητικό νόσησης, όπως ακριβώς και οι ενήλικες.

Τι ισχύει για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Παράλληλα, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που θα έχουν διενεργήσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Κατά τα λοιπά, τα καταστήματα που ανήκουν στον κλάδο της εστίασης θα συνιστούν αμιγείς χώρους μόνο για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, με χωρητικότητα που δεν θα υπερβαίνει το 85%. Σε αυτά θα εισέρχονται μόνον πελάτες που θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε σε φωτοτυπία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που ισχύουν απο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 εδώ MΕΤΡΑ COVID 19

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία στις Σέρρες: Αυτοπυροβολήθηκε 13χρονη με καραμπίνα στο σπίτι της

O Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στον αγιασμό στο νέο Δημοτικό Σχ. Δαμασίου στον Τύρναβο

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών: Βρέφος 15 ημερών νοσηλεύεται με κορωνοϊό