Αρχική Σχολή Γονέων Τα 7 πράγματα που δείχνουν στο παιδί μας πόσο πολύ το αγαπάμε

Τα 7 πράγματα που δείχνουν στο παιδί μας πόσο πολύ το αγαπάμε

Το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο. Και μέσα σε αυτό το φορτωμένο πρόγραμμα ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά μας είναι πολύτιμος. Και μπορεί, ως γονείς, να ξέρουμε ότι η άνευ όρων αγάπη για τα παιδιά μας δεν αμφισβητείται δεν είναι κακό, κατά καιρούς, να εκδηλώνουμε τα συναισθήματα μας.

Έτσι θα είμαστε σίγουρες ότι τα παιδιά μας θα νιώθουν πάντα ασφάλεια και αγάπη μέσα στο καθημερινό χάος που περιτριγυρίζει και εκείνα.

Διαβάστε παρακάτω ορισμένα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε με τα παιδιά σας για να νιώθουν ότι τα αγαπάτε ό,τι και αν συμβεί:

 1. Περάστε χρόνο μαζί τους και με το καθένα ξεχωριστά


  Αν το παιδί σας βλέπει από μικρή ηλικία, ότι μέσα στην ημέρα του αφιερώνετε έστω και μια ώρα, θα καταλάβει και θα κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι για εσάς. Είτε σκοπεύετε να πάτε μια βόλτα μαζί του είτε απλώς να διαβάσετε βιβλία εκείνο θα ξέρει ότι στη ζωή σας δεν είναι μόνο η δουλειά που έχει σημασία.

 2. Αφήστε στην άκρη κινητό και υπολογιστή

  Κλείνετε το κινητό όταν είστε μαζί με το παιδί σας; Αγνοείτε ενημερώσεις και ειδοποιήσεις; Είστε μαζί με το παιδί σας ουσιαστικά; Εκείνο αντιλαμβάνεται και νιώθει πως το αγαπάτε πραγματικά.

 3. Εκδηλώστε την αγάπη σας και σε άλλους, όπως στον σύζυγό σας ή στους γονείς σας

  Κάντε μια αγκαλιά τα άλλα σας παιδιά ή το σύντροφό σας. Πάρτε τηλέφωνο τους γονείς σας ή καλέστε στο σπίτι αγαπημένα σας πρόσωπα. Δείξτε με κάθε τρόπο ότι η αγάπη υπάρχει σε όλη σας τη ζωή για να είναι και το παιδί σας σίγουρο ότι το αγαπούν και εκείνο.

 4. Ακούστε με προσοχή όσα σας λένε

  Δεν έχει σημασία το πράγμα για το οποίο το μικρό σας μουρμουρίζει ούτε πόσες φορές συνεχόμενα ρώτησε το ίδιο πράγμα. Εσείς ακούστε το. Αν το παιδί σας ξέρει ότι το ακούτε στα μικρά πράγματα θα έρθει πιο εύκολα να σας μιλήσει και για τα μεγάλα, τα σημαντικά.

 5. Όταν χρειάζεται, δείξτε τους αυστηρότητα

  Η ζωή δεν είναι πάντα χαρούμενη. Το παιδί σας πρέπει να το μάθει αυτό. Είτε το τιμωρείτε γιατί σας παράκουσε είτε του αρνηθήκατε μια εξωφρενική απαίτηση, πρέπει στη ζωή του να μάθει και το «όχι». Εκείνη τη στιγμή δεν θα είναι χαρούμενο, αργότερα όμως θα σας ευγνωμονεί.

 6. Γελάστε δυνατά

  Κάντε αστεία, παίξτε, ακούστε μουσική, πείτε ανέκδοτα. Είναι καλό και για εσάς θα κάνει καλό και στο παιδί σας. Το γέλιο πάντα μας φέρνει πιο κοντά, άλλωστε…

 7. Πείτε «Σε αγαπάω»

  Δεν κοστίζει τίποτα και συμβάλλει θετικότατα στην ανάπτυξη του παιδιού σας. Οι θετικές λέξεις και η αποδοχή του παιδιού σας θα το βοηθήσουν να μεγαλώσει γεμάτο αυτοπεποίθηση. Όταν ξέρει ότι είστε περήφανοι για εκείνο θα νιώθει πάντα δυνατό ψυχικά…


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter