Τα κέντρα ειδικών θεραπειών Δια λόγου… Τέχνη δίνουν λύση σε κάθε δυσκολία του παιδιού (video)

Με το σκεπτικό, ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να γίνει αιτία να μη λάβει κανένα παιδί την θεραπεία ή τη βοήθεια που χρειάζεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, πριν από 4 περίπου χρόνια, ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος και μία ομάδα άρτια εκπαιδευμένων επιστημόνων, δημιούργησαν όχι ένα αλλά τρία κέντρα, αφιερωμένα στο παιδί.

Τι το ξεχωριστό έχει το Δια λόγου Τέχνη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα αντίστοιχα κέντρα ειδικών θεραπειών; Οι εξαιρετικές, εξατομικευμένες υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής αγωγής, σχολικής μελέτης και συμβουλευτικής γονέων είναι σίγουρα το πρώτο που οφείλει να απαριθμήσει κανείς. Το αίσθημα οικογενειακής θαλπωρής που γεννάται στα παιδιά με το που βρίσκονται εκεί, σίγουρα πρέπει να ακολουθήσει. Δεν μπορούμε, όμως, να μην δώσουμε έμφαση στην ανθρώπινη διάσταση της συνεργασίας γονιού-ειδικού, στο πλαίσιο της οποίας, η έννοια «κόστος» περισσεύει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθούμε την θεραπεία παιδιού, οι γονείς του οποίου δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν», μας είπε χαρακτηριστικά στην συζήτηση που είχαμε ο κ. Θεοδωρακόπουλος. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε καμία θεραπεία στη μέση, επειδή οι γονείς του παιδιού δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν οικονομικά», συνεχίζει και εξηγεί, ότι η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλούς γονείς να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις ειδικές θεραπείες των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές, νευροκινητικές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες, προκειμένου να ανταποκριθούν στα προς το ζην.

Στο Δια λόγου… Τέχνη, όμως, κανένα παιδί δεν αφήνεται να μείνει πίσω, όποιος κι αν είναι ο λόγος που βρέθηκε εκεί. Εκεί η μάθηση δίνει ραντεβού με τη χαρά και κάθε δυσκολία του παιδιού βρίσκει λύση.

Το Infokids.gr βρέθηκε πρόσφατα εκεί και συνομίλησε με τον ιδρυτή, λογοθεραπευτή κ. Σταύρο Θεοδωρακόπουλο:

Τα κέντρα ειδικών θεραπειών Δια λόγου… Τέχνη διαθέτουν τρία παραρτήματα, στις παρακάτω διευθύνσεις:

Περιστέρι, Πάροδος Τσιμισκή 3Α, τκ 12135, Αθήνα
(στο ύψος Τσιμισκή 123 αριστερά)
τηλ. 2105742039

Περιστέρι, Μασσαλίας 26 – Λόφος Αξιωματικών
τηλ. 2105757050

Παλαιό Φάληρο, Αργείων 5,
τηλ. 2114055208

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.dialogoutexni.gr και στη σελίδα των κέντρων στο Facebook.