Ταλιατέλες με κολοκυθάκια

Ποιος είπε ότι τα μακαρόνια ταιριάζουν μόνο με κιμά και κρέας; Εμείς λέμε ναι στα λαχανικά γιατί μας δίνουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό μας.

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Από τηγανιτό, μέχρι ωμό ή βραστό, σε μορφή κεφτέ ή «με τη ρίγανη», το κολοκύθι αποτελεί σημαντική τροφή στο τραπέζι μας, αλλά και σημαντικό “όπλο” για την υγεία μας.

Υλικά

500 γραμμάρια ταλιατέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Μαϊντανό


Εκτέλεση

Με ένα μαντολίνο ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες, για 10 λεπτά περίπου. Σ’ ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε για 5 λεπτά τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν προσθέτετε τις ταλιατέλες, το ξύσμα λεμονιού ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Γαρνίρετε με τυρί τριμμένο για να σερβίρετε στα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα τυριού και μπέικον

Παγωτό παρφέ σοκολάτα