Τελεσίγραφο του Υπ. Παιδείας για τους μαθητές που δεν φοράνε μάσκα – Τι πρέπει να κάνουν οι διευθυντές των σχολείων

Στον απόηχο της έναρξης της νέα σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε πρός όλους τους Διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας, της Δευτεροβάθμιας και της Ειδικής Αγωγής τους ζητά να τηρήσουν απαρέγκλιτα το διαδικαστικό αναφορικά με τους μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο μη φορώντας μάσκα.

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι για τους μαθητές Νηπιαγωγείου και αυτούς που φοιτούν μέχρι την Γ Δημοτικού θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Τι θα συμβεί αν ένας μαθητής δεν φορά μάσκα στο σχολείο

Σε περίπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ, εφόσον είναι ανήλικος, παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των
λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς του. Ο ειδικός χώρος ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων, υπό την εποπτεία του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.»

Υπενθυμίζεται ότι πλέον έχει καταργηθεί η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Το όριο είναι 114 απουσίες συνολικά. Εάν ο μαθητής υπερβεί αυτό το όριο θα πρέπει να επαναλάβει την τάξη.

Δείτε αναλυτικά ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ