Τέμπη: «Πριν 4 χρόνια έχασα την κόρη μου και τώρα τον αδερφό μου» ραγιζει καρδιές ο αδερφός του Βάιου Βλάχου – «Ζούσε τη στιγμή, ήταν ευτυχισμένος»

Ο Βάιος Βλάχος ήταν ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο αδερφός του ήρθε από την Παταγονία στην Καρδίτσα για να θρηνήσει για τον θάνατό του, στέλνοντας ένα μήνυμα έναρξης «αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης» στη μνήμη όλων των θυμάτων.

«Πριν 4 χρόνια έχασα την κόρη μου και τώρα τον αδερφό μου»

Βαθιά συγκλονισμένος, ο Βαγγέλης Βλάχος αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό» ότι η μητέρα του έλαβε μήνυμα από την εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306.

«Δεν θέλω να πουλήσω προσωπικό δράμα», λέει ο αδερφός του Βάιου Βλάχου, που «έσβησε» στα Τέμπη, για να προσθέσει: «Πριν από τέσσερα χρόνια έχασα την κόρη μου και τώρα τον αδερφό μου. Είμαι τέσσερα χρόνια σε ψυχανάλυση για να βγω από αυτή την κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα που αποστέλλονται δεν βοηθούν. «Χρειάζεται προσοχή επαφή με έναν άνθρωπο. Θες έναν άνθρωπο που να είναι μαζί σου για το προσωπικό σου δράμα.

Το έχω περάσει και το περνάω τέσσερα χρόνια τώρα. Είμαι τέσσερα χρόνια με κρίσεις πανικού και κρίσεις φόβου. Κάποιος μπορεί να πάθει συγκοπή από αυτό το μήνυμα»,

λέει ο ίδιος.

«Ζούσε τη στιγμή, ήταν ευτυχισμένος»

Όπως αποκάλυψε ο Βαγγέλης Βλάχος μιλώντας στην Καθημερινή ο αδελφός του Βάιος  σπούδασε μηχανικός στο ΤΕΙ της Σίνδου και έπειτα ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση Τεχνική Γεωλογία και Περιβάλλον.

Εκεί βρήκε την επαγγελματική κλίση του. Ηταν η περίοδος των έργων στις σήραγγες των Τεμπών και στην Εγνατία Οδό, η ομάδα των μεταπτυχιακών φοιτητών συμμετείχε σε πολλές ασκήσεις υπαίθρου, είχε πρόσβαση σε εργοτάξια και μέρος της πρακτικής του έγινε στα Τέμπη.

Μόλις τελείωσε το μεταπτυχιακό του εργάστηκε σε μελέτες αποκατάστασης με στόχο τη βελτίωση και την ασφάλεια διαφόρων υποδομών. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία στην οποία εργαζόταν αναλάμβανε την αφαίρεση αμιάντου από δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και μεριμνούσε έπειτα για την ασφαλή καταστροφή του.

Ο 34χρονος αδελφός του συνήθιζε να μετακινείται με το προσωπικό ή εταιρικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες της εργασίας του, αλλά όποτε μπορούσε επέλεγε το τρένο. Την 28η Φεβρουαρίου ταξίδευε μαζί με τη σύντροφό του στην αμαξοστοιχία 62.

«Ηταν ένα παιδί, δεν είχε αφαιρέσει από τον χαρακτήρα του το κέφι για παιχνίδι και για διασκέδαση. Ηταν πολύ καλός με τα παιδιά. Ζούσε τη στιγμή και γι’ αυτό ήταν και ευτυχισμένος.

Το μυαλό του δεν έτρεχε σε σχέδια μακροχρόνια, ήταν αφοσιωμένος, ο καλύτερος φίλος, αδελφός και σύντροφος.

Αυτό είπαν και όσοι ήρθαν στην κηδεία του στην Καρδίτσα. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά δεν το δραματοποιώ», λέει ο Βαγγέλης Βλάχος.

«Δεν πρέπει να ξεχαστούν»

«Πίσω από τους αριθμούς είναι τα πρόσωπα, καθένα με την ιστορία του. Δεν είναι στατιστικές, ούτε συγκρίνεται το ένα θύμα με το άλλο», λέει ο Βαγγέλης Βλάχος.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Ταχίρ με πλησίασε, με βίαζαν για 100 ευρώ» – Κύκλωμα που παρασύρει παιδιά πίσω από την μαστροπεία της 14χρονης;

Ο 17χρονος Πέτρος είναι ψάλτης και έγραψε ένα συγκινητικό τραγούδι για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 16χρονη Άννα Μαρία Γ. από δομή παιδικής προστασίας στη Νέα Σμύρνη