Τέμπη: Συγκινεί συγγραφέας παιδικών βιβλίων και καθηγητής Γυμνασίου – “Έτσι σώθηκε η 19χρονη κόρη μου στο 7ο βαγόνι”

Στο έβδομο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη, βρίσκονταν η 19χρονη Κυριακή, η μικρότερη κόρη από τα τέσσερα παιδιά του καθηγητή του 3ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας Bόλου και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Διονύση Λεϊμονή.

Η Κυριακή, δευτεροετής φοιτήτρια στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ταξίδευε από την  Αθήνα, που ήταν σε μία φίλη της, για τη Θεσσαλονίκη. Ο μπαμπάς της μίλησε για τα όσα έζησε η κόρη του στο μοιραίο τρένο στην εκπομπή “Ελένη” στο MEGA.

“Έτσι σώθηκε η 19χρονη κόρη μου στο 7ο βαγόνι”

«Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Αισθάνομαι τυχερός, αλλά πιάνω τον εαυτό μου να θρηνεί σαν να ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης. Η κόρη μου μας πήρε έντρομη κλαίγοντας. Δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει γιατί ήταν στο 7ο βαγόνι. Τρομοκρατηθήκαμε αλλά δεν θέλαμε να το δείξουμε. Εκείνη προσπαθούσε να δώσει κουράγιο σε εμάς και εμείς σε εκείνη».

«Την επόμενη μέρα άρχισε να θυμάται πράγματα, ότι είδε μια γυναίκα με καμένο πρόσωπο και ότι σκόνταψε πάνω σε έναν νεκρό.

Ο οδηγός του λεωφορείου έλεγε ανέκδοτα και τους μιλούσε συνέχεια για να τους κρατά σε καλή κατάσταση. Τον ευχαριστώ αν και δεν τον γνωρίζω. Η Κυριακή νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα. Ότι δεν ήμουν εγώ αλλά ήταν ο διπλανός μου».

Κλείνοντας ο πατέρας της Κυριακής σημείωσε: «Το μήνυμα ”μπαμπά έφτασα” και η ανασφάλεια θα μας ”κυνηγά” πια. Είναι μια ”ψυχολογική ασθένεια” που θα περάσουμε όλοι. Της χαρίστηκε της Κυριακής η ζωή, όπως και πολλών ανθρώπων. Η Κυριακή πήγε να βγάλει εισιτήριο για το 5ο βαγόνι αλλά δεν πρόλαβε γιατί έπεσε το ίντερνετ. Ο αδελφός της είπε να πάει στο 7ο που είναι πιο ασφαλές».

«Κατά τύχη έχω το παιδί μου ζωντανό»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Θεσσαλία ο κ. Λεϊμονής συγκλονίζει με τις περιγραφές του.  «Σκεφτόταν να πάει να πάρει νερό στο κυλικείο και το μετάνιωσε. Κατά τύχη έχω το παιδί μου ζωντανό…Βγαίνοντας έξω από το τρένο, μας είπε ότι έβλεπε μια κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της. Ήρθαν πολύ γρήγορα οι διασώστες και η αστυνομία. Είδε και μία κοπέλα χωρίς τις αισθήσεις της και ότι μάλλον ήταν νεκρή, καθώς το μισό της πρόσωπο ήταν καμένο. Πίστευαν ότι έγινε βραχυκύκλωμα».

Ανάμεικτα τα συναισθήματα της οικογένειας, γιατί όπως λέει ο πατέρας «πέρα από τη χαρά και ικανοποίηση για το παιδί μας, υπάρχει ο θυμός και η λύπη και η ενσυναίσθηση του πόνου για τους γονείς που έχασαν τόσο άδικα και πρόωρα τα παιδιά τους. Νιώθω ότι παίζουμε κορώνα γράμματα τη ζωή μας».

Διαβάστε επίσης:

Ρουβάς: Πόζαρε με την μικρότερη κόρη του – «Τα κορίτσια μας είναι ικανά να κάνουν τα πάντα»

Τα κατάφερε! Η νεογέννητη Αννούλα βγήκε νικήτρια από το κρίσιμο χειρουργείο στην καρδιά της

Το μήνυμα της μαμάς του 5χρονου Δημήτρη με εγκεφαλική παράλυση στους γονείς παιδιών με την ίδια διάγνωση