“Θα νοσήσει το 13% των παιδιών” λέει γνωστός παιδίατρος εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Κορωνοϊός και σχολεία μία εβδομάδα μετά: Τέταρτο κύμα στα τέλη Σεπτεμβρίου "βλέπει" η Θεοδωρίδου

Ακόμα κι αν ληφθούν τα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα, εξαιτίας του κορονοϊού, στη λειτουργία των σχολείων, υπάρχει πιθανότητα ένα 13% των μαθητών να κολλήσουν και στη συνέχεια να μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια τους, με τον κίνδυνο να είναι τεράστιος για τα ανεμβολίαστα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη των οικογενειών τους, όπως υπογράμμισε στο ethnos.gr, επικαλούμενος μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κωνσταντίνος Νταλούκας, τονίζοντας ότι πρέπει απαραιτήτως να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

«Η μεταδοτικότητα μετάλλαξης Δέλτα είναι πολύ μεγάλη και δυστυχώς, δεν μπορούν να εμβολιαστούν τα μικρότερα από την ηλικία των 12 ετών παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτεθειμένα στον ιό και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, αφού η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλει σε σημαντικό ποσοστό και αυτά. Τα παιδιά στη συνέχεια λειτουργούν ως μεταδότες στο οικογενειακό τους περιβάλλον όπως και οι ενήλικες. Απαιτείται τεράστια προσοχή, μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν, τόσο από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία όσο και από τους γονείς. Οι τελευταίοι πρέπει να συμβουλεύουν συνέχεια τα παιδιά τους, ώστε να τηρούν προσεκτικά τα μέτρα προστασίας στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νταλούκας.

Ο ίδιος τόνισε, ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και να τηρείται αυστηρά η χρήση μάσκας: «Δεν το συζητώ ότι πρέπει να εμβολιστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, διότι θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες, αν προκαλέσουν διασπορά μέσα στην τάξη. Δυστυχώς, ακόμα και τα αυστηρότερα μέτρα να λάβουμε, μελέτη Αμερικανών επιστημόνων κατέδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα να νοσήσει το 13% των μαθητών. Η μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου. Η παραλλαγή Α γινόταν ιδιαιτέρως μεταδοτική μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ η Δέλτα χρειάζεται μόλις τρεις μέρες. Στο διάστημα αυτό ένα παιδί θα κολλήσει τουλάχιστον άλλα τέσσερα με έξι παιδιά. Πρέπει να προσπαθούμε να μειώσουμε τη διασπορά στο μέτρο που μπορούμε και ο Θεός να βάλει το χέρι του, αφού γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η συμπεριφορά των παιδιών, ιδιαιτέρως των μικρότερων ηλικιών. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι με τη μετάλλαξη Δ και τα παιδιά κινδυνεύουν» είπε ότι ίδιος, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα πρέπει να κλείνουν τμήματα σε περίπτωση κρούσματος, παρά να γίνεται πολύ προεκτική ιχνηλάτηση.

Διαβάστε ακόμα:

“Ήθελα πολύ να σε κάνω χαρούμενη”: Ο νεαρός αθλητής των Παραολυμπιακών από την Πάτρα που αξίζει όλα τα μετάλλια

«Δεν θέλω να στρατευτώ, αρνούμαι να βλάψω οικογένειες»: Η σπαρακτική εξομολόγηση μίας Ισραηλινής έφηβης

Κρήτη: Στο “κόκκινο” η αγωνία για την 36χρονη διασωληνωμένη έγκυο με κορωνοϊό