Κρούσματα στα σχολεία: Πώς θα συνεχίζονται τα μαθήματα αν νοσήσει ο εκπαιδευτικός

"Καμπανάκι" Καπραβέλου για τα σχολεία: «Τα σχολεία είναι κολαστήρια του ιού. Τεράστια η διασπορά»

Πίσω στα θρανία από τις 13 Σεπτεμβρίου χωρίς να διακόπτεται η δια ζώσης εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας. Αυτή είναι η επιδίωξη της κυβέρνησης ύστερα από δυο σχολικές χρονιές που πέρασαν κυρίως με τηλεκπαίδευση.

Ο εμβολιασμός των οικογενειών αλλά και πολλών μαθητών καθώς και τα αυξημένα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, δίνουν την ελπίδα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα για την επιστροφή στους γνώριμους, φυσιολογικούς ρυθμούς.

Σύμμαχος της όλης προσπάθειας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν φέτος και τα οποία δεν θα έχουν καμία σχέση με τα περσινά, με το μεγαλύτερο βάρος να εστιάζεται στα αυξημένα τεστ.

Πώς θα λειτουργούν οι τάξεις με κρούσματα – Πότε μπαίνουν σε καραντίνα οι μαθητές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr οι οριστικές αποφάσεις “κλείδωσαν” και οι μαθητές που θα καθίσουν στα θρανία θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα σειρά μέτρων που θα ενεργοποιείται εντός της τάξης σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος. Ενώ μέχρι πρότινος η ύπαρξη κρούσματος οδηγούσε αναπόφευκτα σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της τάξης και συνέχιση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, εφεξής αυτό αλλάζει καθώς πλέον θα επιστρατευτεί η λύση της διενέργειας rapid test.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ

Η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Θεωρείται ειλημμένη απόφαση πως  όταν μαθητής του τμήματος νοσήσει, ο διπλανός του στο θρανίο τίθεται σε καραντίνα. Επίσης, όσοι είναι στο μπροστινό και στο πίσω θρανίο τίθενται σε καραντίνα εφόσον δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας. Το μέτρο αφορά τους ανεμβολίαστους μαθητές. Από την καραντίνα οι μαθητές θα επιστρέφουν μια εβδομάδα μετά από αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του τμήματος εφόσον είναι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ένα rapid test, έπειτα ακολουθούν τα 2 self test και την 7η μέρα πάλι rapid test.

Ενώ για τους εμβολιασμένους μαθητές (12-17 ετών) ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών. Σημειωτέον για τις περιπτώσεις των εμβολιασμένων μαθητών δεν τίθεται θέμα να μπουν σε καραντίνα, αντιθέτως θα παρακολουθούν κανονικά δια ζώσης τα μαθήματα.

Κρούσματα σε εκπαιδευτικούς: Μπαίνουν σε καραντίνα – Ακόμη και αυθημερόν θα αναλαμβάνουν οι αναπληρωτές

O γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, απάντησε πως ο εκπαιδευτικός-κρούσμα θα τεθεί σε καραντίνα. Επίσης, ανέφερε ότι «έχουμε κάνει μια ειδική πλατφόρμα που πέρα από τις ετήσιες συμβάσεις αναπληρωτών, έχουμε και τις τρίμηνες.

Έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις και επιλογές οι εκπαιδευτικοί και με το που παρουσιάζεται ένα κρούσμα, μια έλλειψη καθηγητή σε ένα τμήμα, εμείς αυθημερόν ενεργοποιούμε το σύστημα κι αν είναι δυνατόν και είναι κοντά ο εκπαιδευτικός, μπορεί και αυθημερόν να μεταβεί στο σχολείο.

Τουλάχιστον σε μία ή δύο μέρες οπωσδήποτε θα καλύπτει το κενό».

Διαβάστε επίσης:

Ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση Μαντλίν χλευάζει τους ερευνητές με σκίτσο που ζωγράφισε

Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;

“Τα σχολεία δεν θα κλείσουν”: Η Κεραμέως εξήγησε πώς θα κυλήσει η φετινή σχολική χρονιά