Θάνατος Μαλένας και Ίριδας: Ασφυξία κατά τη διάρκεια του ύπνου – Έδωσε ξανά άλλοθι στην αδελφή της η Δήμητρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση θρίλερ για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας - Τι υποστήριξαν οι ιατροδικαστές

Θάνατος Μαλένας και Ίριδας: Ασφυξία κατά τη διάρκεια του ύπνου – Έδωσε ξανά άλλοθι στην αδελφή της η Δήμητρα

Aσφυκτικός θάνατος για Μαλένα και Ίριδα κατά την διάρκεια του ύπνου προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις ιατρικού -νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Οι κακώσεις στην Μαλένα και την Ιρίδα προήλθαν από παρατεταμένη άσκηση πίεσης στο πρόσωπό τους

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογριάς δεν έμειναν στις διαπιστώσεις των ιατρικών ευρημάτων, αλλά εξηγούν και αποδεικνύουν επιστημονικά πως οι κακώσεις στην Μαλένα και την Ίριδα προήλθε από παρατεταμένη άσκηση πίεσης στο πρόσωπό τους.

Από τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, φαίνεται μάλιστα να προκύπτει ότι τα επίμαχα χρονικά διαστήματα θανάτων των δύο παιδιών παρούσα ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έδωσε ξανά άλλοθι στην αδελφή της η Δήμητρα

Αποκλειστικές πληροφορίες για την μαραθώνια κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ έδωσε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Προσπάθησε να δώσει άλλοθι στην αδελφή της», σημείωσε ο δημοσιογράφος, αναφερόμενος στη μοιραία ημέρα θανάτου της 6 μηνών Ίριδας, καθώς βρισκόταν και η ίδια στο σπίτι της οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, μαζί με την αδελφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Είπε ότι την βρήκε αναίσθητη στις 11.30 και ότι η 33χρονη έκανε ΚΑΡΠΑ στο μωρό. Ωστόσο, το πιο σημαντικό στοιχείο», επεσήμανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, «είναι ότι της έδωσε άλλοθι για όσα συνέβησαν στις 7.30 το πρωί, καθώς η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε ότι σηκώθηκε η Ρούλα επειδή άκουσε το κλάμα του μωρού, αλλά τη ρώτησε ‘θα πάω εγώ ή εσύ;’, κάτι που η ίδια αποδίδει στο γεγονός ότι δεν είχε δολοφονική πρόθεση για εκείνη τη στιγμή η κατηγορούμενη».

Η πρώτη «δυσφορία» στη σχέση Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Για την περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας, η οποία απεβίωσε στην ογκολογική κλινική «Ελπίς» του Παίδων και στο θάνατο της οποίας η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ήταν παρούσα, ρωτήθηκε κυρίως για τις σχέσεις μεταξύ της Ρούλας και του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η Δήμητρα απάντησε ότι η κατάσταση ήταν πολύ καλή ανάμεσα στο ζευγάρι και πως αν υπήρχε κάποια ρήξη, κάποια πρώτη «δυσφορία και μικρή διένεξη», οφειλόταν στο γεγονός ότι, λόγω της θεραπείας στην οποία έπρεπε να υποβληθεί η Μαλένα, έπρεπε ένας από τους δύο να μείνει για μεγάλο διάστημα στην Αθήνα.

Επιβεβαίωσε «προβλήματα υγείας» της Τζωρτζίνας πριν την εγκεφαλοπάθεια

Ρωτήθηκε, τέλος, και για την Τζωρτζίνα, επειδή ήταν παρούσα το κρίσιμο βράδυ πριν μεταφερθεί το κορίτσι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, μετά από κρίση, όπως είχε υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η αδελφή της είπε ότι πράγματι είχε αυτά τα προβλήματα υγείας η μικρή, καθώς «παραπονιόταν ότι είχε πόνο» και, μάλιστα – υποστήριξε – ότι η Τζωρτζίνα «δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο κι εμείς την πείσαμε», στοιχείο που ταυτίζεται και με την κατάθεση της μητέρας των δύο αδελφών Πισπιρίγκου, Ελένης Λεγάτου.

Όσο για τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΓΑΔΑ ως προς την Δήμητρα Πισπιρίγκου και τα όσα κατέθεσε, «θεωρούν ότι ήταν ψύχραιμη και σταθερή η κατάθεσή της, ότι ακολούθησε κατά γράμμα αυτά που έχει πει κατά καιρούς και ότι δεν είπε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό, με τις αναφορές της να κινούνται στο ίδιο μοτίβο».

Διαβάστε επίσης:

Νεογέννητο βρέθηκε στα σκουπίδια μαζί τον ομφάλιο λώρο – Πώς κατάφεραν να το εντοπίσουν

Τι σημαίνει η ανίχνευση πολιομυελίτιδας στα λύματα της Βρετανίας – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Όσα κατέθεσε για τον θάνατο της Ίριδας και τους καβγάδες του ζευγαριού – Έπεσε σε αντιφάσεις;

Ροή Ειδήσεων