Θεσσαλονίκη: Η ποινή που επιβλήθηκε στους 4 μαθητές για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Φωκίδα: 45χρονος πατέρας συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση της κόρης του

Με αναμορφωτικά μέτρα τιμωρήθηκαν 4 ανήλικοι από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας 14χρονης κοπέλας πριν από δύο χρόνια.

Με αναμορφωτικά μέτρα τιμωρήθηκαν 4 ανήλικοι για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης

Η ανήλικη είχε κάνει καταγγελία πριν από δύο χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο σε περιοχή ανατολικά της Θεσσαλονίκης και είχαν κατηγορηθεί συνολικά 7 ανήλικοι, 13 έως 16 ετών.

Στην πορεία, οι δύο από αυτούς απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες ενώ το δικαστήριο αθώωσε σήμερα (21.11.2022) ακόμη έναν ανήλικο λόγω αμφιβολιών. Στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε τιμωρία με αναμορφωτικά μέτρα.

Ειδικότερα, τους επιβλήθηκαν τα μέτρα της επίπληξης, της παροχής κοινωφελούς εργασίας –από 120 έως 180 ώρες, της παρακολούθησής τους από επιμελητή ανήλικων, όπως επίσης το μέτρο της παρακολούθησης συμβουλευτικού προγράμματος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, για έναν χρόνο.

Οι ίδιοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της ανήλικης.

Η παθούσα, 16 ετών σήμερα, δεν εξετάστηκε από το δικαστήριο -η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών-, αλλά διαβάστηκε η κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία. Αντιθέτως κατέθεσαν οι γονείς της που μετέφεραν τα όσα συνέβησαν στην κόρη τους.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για αίμα για μαθήτρια Δημοτικού που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Σοκ με 45χρονη serial killer στη Ρόδο: Είχε προσπαθήσει να πνίξει και το 1,5 έτους παιδί της

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Η Κιβωτός δεν είναι ο πατέρας Αντώνιος – Είναι τα παιδιά της” – Το νέο ΔΣ της ΑΜΚΕ