Θύμα τροχαίου αρκούδα στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο δυστύχημα με θύμα μία αρκούδα σημειώθηκε την Παραμονή της Ανάστασης, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Καστοριά-Κορομηλιά» στο ρεύμα για Κοζάνη.

Το άτυχο ζώο, ένα ενήλικο θηλυκό, μπήκε στο οδόστρωμα από τον κόμβο Βογατσικού στο ρεύμα προς Κοζάνη και κινήθηκε πιθανότατα παράλληλα με την περίφραξη ώσπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα μάλιστα με τις μαρτυρίες του οδηγού, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, πριν την σύγκρουση είχαν ήδη καταφέρει να αποφύγουν το ζώο άλλα δύο προπορευόμενα οχήματα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 23:20 μμ ενώ ο θάνατος του ζώου επήλθε ακαριαία λόγω συντριπτικών καταγμάτων στο κρανίο και τη λεκάνη.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως εκπρόσωποι της Καλλιστώς και του Αρκτούρου ως μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης, η οποία λειτουργεί στα πλαίσια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 104180/433, αλλά και εκπρόσωπος της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς και όχημα της Άμεσης Επέμβασης της Εγνατία Οδός ΑΕ.

Οι αρμόδιες οργανώσεις τονίζουν ότι από το 2009 έως και το 2015 στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έπεσαν θύματα τροχαίων ατυχημάτων 22 αρκούδες.

Πηγή: arcturos