Τα ζυμαρικά -και ειδικά τα λαζάνια- είναι μία εύκολη επιλογή για όλη την οικογένεια.
Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό! Ετοιμάζουμε μία σάλτσα με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο, βράζουμε τα ζυμαρικά μας και είμαστε έτοιμοι!
Υλικά
- Ελαιόλαδο για το πυρέξ
- 9-12 φύλλα “λαζάνια”
- 1 κούπα ανθότυρο τριμμένο
- 1 αβγό
- 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- Αλάτι, Πιπέρι
- 700-750ml χυμό ντομάτας
- 500γρ. μανιτάρια λεπτοκομμένα (ή όποιο λαχανικό έχετε στο ψυγείο)
- 500γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια “al dente” ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμα τα ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το αβγό, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο παντού και μετά προσθέτουμε λίγη σάλτσα με μια κουτάλα.
- Απλώνουμε φύλλα λαζανιών μέχρι να καλύψουμε την επιφάνεια.
- Ρίζνουμε το 1/3 της σάλτσας και από πάνω προσθέτουμε το μισό μίγμα ανθότυρου-παρμεζάνας.
- Απλώνουμε από πάνω τα μισά μανιτάρια και σκεπάζουμε με το 1/3 της τριμμένης μοτσαρέλας.
- Απλώνουμε πάλι μια στρώση λαζάνια και ακουλουθούμε τα στάδια 5,6 και 7.
- Απλώνουμε την τελευταία στρώση λαζανιών, περιχύνουμε με το τελευταίο 1/3 της σάλτσας που μας έχει περισσέψει και πασπαλίζουμε με το τελευταίο 1/3 της μοτσαρέλας.
- Ψήνουμε στους 1800C με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να χυσαφίσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση.
Πηγή: Nutrischool.gr