Τετάρτη 19 Μαρτίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Σούπα τραχανά που ζεσταίνει το σώμα και την ψυχή

Μια ζεστή σούπα τραχανά είναι ένα comfort food που τρώνε εύκολα οι μικροί και απολαμβάνουμε οι μεγάλοι.

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για ένα θρεπτικό γεύμα, μία σούπα τραχανά είναι ακριβώς αυτό που θα σας δώσει τη λύση. Ένα πιάτο που μπορεί να περιλαμβάνει ελάχιστα ή περισσότερα υλικά, ανάλογα με το τι υπάρχει στο σπίτι και το ψυγείο αλλά και με τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε.

Υλικά

1 φλ. τσαγιού τραχανά ζυμωτό

1 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζετε 3 φλ. νερό και όταν πάρει βράση προσθέτετε τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει.

Σε περίπου 10 λεπτά ο τραχανάς είναι έτοιμος.

Αυτή είναι η βασική συνταγή. Από κει και πέρα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

  • Τραχανάς με τυρί

Στο πιάτο ή το μπολ που θα σερβίρετε σπάτε με το πιρούνι ένα κομμάτι φέτα ώστε να λιώσει ελαφρώς όταν θα προσθέσετε τον ζεστό τραχανά. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε κεφαλοτύρι, μυζήθρα ή άλλο σκληρό τυρί πάνω από το πιάτο σας.

  • Τραχανάς με ντομάτα

Προσθέτε τριμμένη ντομάτα ή πελτέ στη βασική συνταγή. Στην παραλλαγή αυτή ταιριάζουν επίσης μυρωδικά όπως η ρίγανη ή μπαχαρικά όπως η γλυκιά πάπρικα ή και μπούκοβο – για τους ενήλικες!

  • Τραχανάς με λαχανικά

Ψιλοκόβουμε τα αγαπημένα λαχανικά του παιδιού μας, όπως κολοκυθάκι, καρότο, πολύχρωμες πιπεριές, και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσουν ακολουθούμε τη βασική συνταγή για τραχανά.

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Νόστιμα κεφτεδάκια καρότου

Ροή Ειδήσεων