Κεφτεδάκια καρότου

Θέλετε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το μεσημεριανό σας; Ένα από τα πιάτα που αρέσουν πολύ στα παιδιά είναι τα κεφτεδάκια λαχανικών και ιδιαιτέρως αυτά με καρότο. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ένα συνδυασμό που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα. Τα καρότα αποτελούν πλούσια πηγή σιδήρου (η βιταμίνη C και ο σίδηρος στα καρότα συνεργάζονται, καθιστώντας το ένα το άλλο). Ο χυμός καρότων είναι, επίσης πολύ πλούσια πηγή εύκολα απορροφούμενου καλίου και σημαντικών πεπτικών ενζύμων.

Υλικά:

2 πατάτες βρασμένες
500 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
400 γρ. φέτα τριμμένη
3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγος άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνι

Για τη σως:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο
4 – 5 κλαράκια μαϊντανός
λίγο αλάτι

carrot-ginger-meatballs_plaidandpaleo-3-432x650

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα καρότα με λίγο αλάτι για να μαραθούν και τα στύβουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή τις πατάμε καλά με το πιρούνι. Προσθέτουμε τα καρότα, τη φέτα, τον μαϊντανό, το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε το φρέσκο και ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, για 4 – 5 λεπτά και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Τελευταία στιγμή βάζουμε το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Αλέθουμε στο πολυμιξεράκι το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το αλάτι Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μίγμα και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.