Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: «Πειραγμένα» γιουβαρλάκια

Τα γιουβαρλάκια είναι ένα φαγητό εύκολο και γρήγορο ενώ είναι πολύ θρεπτικό για τα παιδιά μας.

Τα γιουβαρλάκια τα ξέρουμε και τα αγαπάμε, το ίδιο και τα παιδιά μας. Είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν τα δυσκολεύει όπως το ψητό κρέας ενώ μπορεί με μικρές προσθήκες να γίνει ακόμη πιο υγιεινό.

Συνταγή για γιουβαρλάκια «πειραγμένα»

Υλικά

3/4 κιμά μοσχαρίσιο άπαχο

1 φλιτζανάκι τραχανά ξινό ή γλυκό

3 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 πατάτες σε κύβους

μαϊντανό ψιλοκομμένο – όσο προτιμάτε

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αβγά ολόκληρα

1 λεμόνι

αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τον τραχανά, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να αναμιχθούν τα αρώματα και να δέσει.

Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε νερό ώσπου να τα σκεπάσει περίπου μέχρι τη μέση και 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε και τα λαχανικά. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα, προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό αν χρειάζεται.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό του λεμονιού και σταδιακά λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας για να μην κόψει η σάλτσα όταν τη ρίξουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε χλιαρό.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά και τα όσπρια; Τρεις νόστιμες συνταγές

Πώς να εντάξετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή του παιδιού σας;

Ροή Ειδήσεων