Δευτέρα 19 Μαΐου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Τηγανητό ρύζι με αβγό και λαχανικά

Το πιο νόστιμο πιάτο με κινέζικη έμπνευση.

Φτιάχνουμε αυτή την εύκολη συνταγή για τηγανητό ρύζι. Συνταγή εμπνευσμένη από την Κίνα και ο καλύτερος τρόπος για να το αξιοποιήσετε το ρύζι. Όταν το βρασμένο ρύζι μαγειρεύεται σε ένα καυτό τηγάνι, αποκτά μια υπέροχη, ελαφρώς τραγανή υφή. Σε συνδυασμό με λαχανικά, ομελέτα και καρυκεύματα όπως σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο, το ταπεινό ρύζι γίνεται ένα απίστευτα γευστικό συνοδευτικό πιάτο ή ένα γρήγορο γεύμα.

Το τηγανητό ρύζι, μπορεί να προσαρμοστεί σε ότι λαχανικά έχετε στο ψυγείο και θέλετε να τα αναμείξετε.. Μπορείτε να προσθέσετε όποια λαχανικά σας αρέσουν ή να προσθέσετε μια πρωτεΐνη για να το κάνετε πιο χορταστικό.

Υλικά

Ρύζι, φυσικά! Το λευκό ρύζι καλό είναι να είναι καλοστεγνωμένο. Αν δεν έχετε περισσευούμενο ρύζι, μπορείτε να απλώσετε φρεσκομαγειρεμένο ρύζι σε ένα πιάτο ή ένα ταψί. Βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει και να στεγνώσει για μια ώρα πριν φτιάξετε αυτή τη συνταγή.
Λευκό κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια ή κρεμμυδάκια και σκόρδο – Για αλμυρή, κρεμμυδένια γεύση.
Καρότα και κατεψυγμένα μπιζέλια – Δίνουν σε αυτό το τηγανητό ρύζι μια χορτοφαγική αίσθηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ψιλοκόψει το καρότο, ώστε να μαλακώσει με τον ίδιο ρυθμό με το κρεμμύδι.
Αβγά – Θα τα κάνετε ομελέτα πριν τα ανακατέψετε στο ρύζι. Παραλείψτε τα για να κάνετε αυτή τη συνταγή vegan.
Φρέσκο τζίντζερ
Σάλτσα σόγιας ή ταμάρι – Προσθέτει αλμυρή, γεύση στο ρύζι. Χρησιμοποιήστε πιστοποιημένο ταμάρι χωρίς γλουτένη για να κάνετε αυτή τη συνταγή χωρίς γλουτένη. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα σόγιας ή ταμάρι με χαμηλό νάτριο, αν προσέχετε την πρόσληψη αλατιού. Μπορείτε πάντα να αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση με περισσότερη σάλτσα σόγιας ή θαλασσινό αλάτι πριν το σερβίρισμα!
Καβουρδισμένο σησαμέλαιο – Για γεύση καρυδιού.
Ξύδι ρυζιού – Δεν είναι ένα παραδοσιακό συστατικό για τηγανητό ρύζι, αλλά του δίνει ωραία γεύση. Προσθέτει επίσης λίγη γλυκύτητα, καθιστώντας το μια ωραία εναλλακτική λύση στη σάλτσα στρειδιών που χρησιμοποιείται συχνά στο τηγανητό ρύζι.
Και λάδι – Για το μαγείρεμα του ρυζιού, των αυγών και των λαχανικών!

Εκτέλεση

Αρχικά, κάνουμε ομελέτα τα αβγά. Ζεσταίνετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα αβγά (χτυπήστε τα πρώτα ελαφρά) και μαγειρέψτε τα για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά, για να γίνει ομελέτα. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.

Συμβουλή: Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι για να μην κολλήσουν τα αβγά και το ρύζι στο τηγάνι. Άλλες καλές επιλογές είναι το καλά καρυκευμένο πυρέξ ή ένα γουόκ! Ενώνετε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα και περασμένα και αυτά στο τηγάνι. Τα ενώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα ή τα σερβίρετε στο ίδιο το γουόκ.

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση infokids : 5 βιβλία για παιδιά κάτω των 5 ετών

Υπόθεση Μαντλίν: Ο θαμμένος σκληρός δίσκος του παιδόφιλου δείχνει ότι μάλλον το κοριτσάκι είναι νεκρό

Ροή Ειδήσεων