“Το κρεβάτι μου δεν ήταν ασφαλές…”: Η συγκλονιστική ιστορία μιας κοπέλας που δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της (video)

Στο πλαίσιο του απολογισμού των δράσεων του Χαμόγελου του Παιδιού για το 2020, μεγάλος λόγος έγινε και για το φλέγον ζήτημα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Αν υπάρχει κάτι που μας έχουν μάθει όλες αυτές οι αποκαλύψεις από γυναίκες που βίωσαν κακοποίηση πριν χρόνια, είναι η αξία του να μιλάμε γι’αυτό που μας συνέβη και μάλιστα εγκαίρως, τόσο για να συλλαμβάνεται ο θύτης άμεσα και να μην έχει την δυνατότητα να διαπράξει τις ειδεχθείς του πράξεις ξανά στο μέλλον, όσο και για να αναζητάμε βοήθεια προκειμένου να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας “Μένει Μυστικό” του Χαμόγελου του Παιδιού, ο κ. Γιαννόπουλος ανάφερε, ότι το 2020 από τις συνολικά 2.009 καταγγελίες για παιδική κακοποίηση, μόνο οι 31 αφορούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν μιλά, δεν καταγγέλλει. Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εθνικός μηχανισμός καταγραφής των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης».

Προβλήθηκε δε ένα βίντεο με την αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που δέχτηκε σεξουαλική κακοποίηση ως παιδί από τον ίδιο της τον πατέρα, το οποίο αξίζει όλοι μας να παρακολουθήσουμε:

Υπογράψτε στο https://meneimystiko.gr/campaign/ τις προτάσεις που καταθέτει προς ανοιχτό διάλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.