«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει…»: Η ψυχολόγος Μυρσίνη Κωστοπούλου καθηλώνει

Πάτρα: Απειλές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε η παιδοψυχολόγος που ερμήνευσε τη ζωγραφία της Τζωρτζίνας

Για το ψυχολογικό προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας θανατηφόρα δόση κεταμίνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η κλινική ψυχολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου.

«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει ένα τρομερό φονικό ένστικτο»

«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει ένα τρομερό φονικό ένστικτο», ήταν μια από τις βασικές θέσεις που έχει εκφράσει η κλινική ψυχολόγος για την υπόθεση της Πάτρας. «Στο μυαλό μου το ένστικτο παραπέμπει σε κάτι ζωώδες, ορμητικό, ανοργάνωτο. Εδώ φαίνεται με βάση τις κατηγορίες ότι υπάρχει ένας απόλυτος έλεγχος στη διαδικασία θανάτου της Τζωρζίνας», επισημαίνει η κ. Κωστοπούλου.

“Έχουμε την πεμπτουσία της αναλγησίας”

Η επιλογή της συγκεκριμένης ουσίας συμβολίζει πάρα πολλά για τα κίνητρα αυτής της “μητέρας”. Εδώ έχουμε την πεμπτουσία της αναλγησίας. Έχουμε μια ακραία σκληρότητα, έναν στόχο και έναν απόλυτο καταλογισμό πράξεων. Ήταν παρούσα σε όλα τα στάδια που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

«Μιλάμε για τρία ανήλικα παιδιά, τρία ανυπεράσπιστα κορίτσια»

Η κ. Κωστοπούλου έχει μιλήσει για «σαδιστικό θρίαμβο», ότι «η κατηγορούμενη εξουσίαζε το θύμα της, άρα εν δυνάμει ο καθένας θα μπορούσε να είναι θύμα της».

«Μιλάμε για τρία ανήλικα παιδιά, τρία ανυπεράσπιστα κορίτσια. Δε θεωρώ ότι ένας ενήλικας είναι τόσο ευάλωτος, ώστε να πέσει θύμα μιας τέτοιας χειριστικής και ανάλγητης προσωπικότητας», επεσήμανε η κλινική ψυχολόγος.

«Υπάρχει παθογένεια στην προσωπικότητα της μητέρας, αλλά και του πατέρα. Υπάρχει μια μεγάλη παθογένεια σε όλη την κοινωνία που ανεχόταν όλο αυτό το διάστημα αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε η κ. Κωστοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Η απολογία της Ρούλας στον ανακριτή – Όσα είπε για την Τζωρτζίνα και την πορεία προς το θάνατο

Ασφυκτικός θάνατος για την Μαλένα και την Ίριδα – “Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε”

Ιωάννινα: Αγωνία για 5χρονο – Τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας motocross

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε πληρώνεται η «bonus» δόση για τον Απρίλιο- Οι δικαιούχοι