Το online παιχνίδι που έφτιαξε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Οι μαθητές του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Παπάγου με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έφτιαξαν ένα online παιχνίδι γνώσεων, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο στις εορταστικές δράσεις που διεξάγονται τιμής ένεκεν σε όλη τη χώρα.

Μιας και τα σχολεία παραμένουν κλειστά και τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως, η ιδέα ενός διαδικτυακού παιχνιδιού φαντάζει ο ιδανικός τρόπος για τιμήσουν οι μαθητές τα πρόσωπα και τις ιδέες εκείνων που οραματίστηκαν την Ελλάδα ως ελεύθερο κράτος και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, θέτοντας τις βάσεις για την σύσταση του νέου Ελληνικού κράτους.

Η ιδέα της δημιουργίας του παιχνιδιού ανήκει στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων όπου με τη δημιουργική σύμπραξη των μαθητών με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδια, σκετς έφτιαξαν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι 15 ερωτήσεων που αφορά όλα τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια, καθώς περιέχει πλούσιο υλικό και γνώσεις για μικρούς και μεγάλους!

Ώρα για παιχνίδι!

Όπως αναφέρεται στο κείμενο παρουσίασης του παιχνιδιού “Τα παιδιά καλούνται να δουν ένα σύντομο βίντεο, να ακούσουν ένα τραγούδι ή ποίημα, ή να δουν ένα θεατρικό σκετς και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μία ερώτηση. Μπορούν να λαμβάνουν και τη δική σας βοήθεια για να απαντήσουν. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και δε μας ενδιαφέρουν οι σωστές απαντήσεις. Το σημαντικό είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία της θυσίας και του αγώνα των εθνικών ηρώων μας για την απελευθέρωση της χώρας μέσα από το παιχνίδι.”

Για να παίξετε το παιχνίδι πατήστε εδώ, επιλέξτε την τάξη του παιδιού σας, για να μεταβείτε στο αντίστοιχο επίπεδο δυσκολίας ερωτήσεων και καλή διασκέδαση!