Δευτέρα 19 Μαΐου

Το πιο ελαφρύ -σαν Πάβλοβα- γλυκό της Άνοιξης: Μαρέγκες με φράουλες και σαντιγί

Ιδανικό για τη Γιορτή της Μητέρας και για κάθε μέρα!

Ένα γλυκό που μοιάζει με Πάβλοβα, ελαφρύ και χωρίς να λιγώνει, ιδανικό για τις γιορτινές ημέρες της Άνοιξης – και όχι μόνο!

Πάβλοβα – Μαρέγκες με φράουλες και σαντιγί

Υλικά

2 δίσκους μαρέγκες – τις παραγγέλνετε σε ζαχαροπλαστείο

200 γρ. σαντιγί

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

1 κεσεδάκι φράουλες

2 κ.σ. ζάχαρη ή μέλι

Εκτέλεση

Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και τις ανακατεύετε μαζί με το γλυκαντικό μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη σαντιγί με το γιαούρτι.

Σε μια στρογγυλή πιατέλα με ίσιο πάτο βάζετε μια μικρή κουταλιά σαντιγί και κολλάτε την μία μαρέγκα. Στρώνετε στη μαρέγκα το μισό μείγμα κρέμας. Τοποθετείτε απαλά από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα.

Στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα σχηματίζοντας μια φαρδιά κοιλότητα στο κέντρο. Γεμίστε το κενό με τις μαγειρεμένες φράουλες – προσοχή πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς!

Σερβίρετε αμέσως!

Tips:

  • Το γιαούρτι μπαίνει στη συνταγή για να μειωθούν τα λιπαρά. Αν θέλετε βάζετε μόνο σαντιγί.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα με τις φράουλες φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα.

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω το Σαββατοκύριακο: 5 θρεπτικές σαλάτες – Τρώγονται και ως ελαφρύ γεύμα

Ένα εύκολο σνακ για τα παιδιά: Muffins ολικής με κολοκύθα και χωρίς ζάχαρη

Ροή Ειδήσεων