Το video ύμνος της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Το video ύμνος της Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών είναι ό,τι καλύτερο είδαμε σήμερα

Η Φίνος Φιλμ θέλοντας να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς, ανέτρεξε στους αξέχαστους κινηματογραφικούς δασκάλους που έχουν πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς στις ταινίες της και έφτιαξε ένα υπέροχο video.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών είναι μια μικρή υπενθύμιση του σημαντικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι απανταχού δάσκαλοι και δασκάλες. Καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO, για να μας υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία.

Η Φίνος Φιλμ υποκλίνεται στο δάσκαλο

Στο απόσπασμα που ακολουθεί θα δείτε τον Αλέκο Αλεξανδράκη να παραδίδει μαθήματα ζωής στους μικρούς μαθητές της «Μαρίας της Σιωπής» (1973).

Το video της Φίνος Φιλμ

Ο εκπαιδευτικός δεν είναι επάγγελμα είναι λειτούργημα

Oι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του παιδιού που διδάσκουν. Το λειτούργημά τους είναι ανεκτίμητο.  Ο καλός εκπαιδευτικός εκτός από τις γνώσεις μεταδίδει και την αγάπη για τη μόρφωση αλλά και τους τρόπους και τα μέσα για να ανακαλύπτει ο μαθητής μόνος του τη γνώση. Επιζητεί το διάλογο, καλλιεργεί την κρίση των μαθητών, θέτει ερωτήματα στους τελευταίους και δεν προωθεί την αποστήθιση. Δημιουργεί με τους μαθητές του μια μοναδική σχέση που τους ενώνει για πάντα. Έχει χρέος να προβάλλει τις αξίες της ζωής, να ξυπνήσει στα παιδιά το καλό που έχουν μέσα τους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Λιανός μας δείχνει για πρώτη φορά το πρόσωπο της 8 μηνών κορούλας του

Κραυγή αγωνίας μαμάς: “Υπάρχει ανάγκη για αίμα και αιμοπετάλια στο Νοσ. “ΕΛΠΙΔΑ”. Βοηθήστε μας”

Τα αρχαία Ελληνικά ταξιδεύουν στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας!