Ταεκβοντό: Σάλος με προπονητή που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια – «Είμαι σαν πατέρας της, μπατσούλες έριξα»

Σάλος έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το video που δείχνει προπονητή τζούντο να χαστουκίζει  13χρονη αθλήτριά του ύστερα από μία προσπάθειά της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η οποία διεξήχθη στο Ρέθυμνο και προβαλλόταν σε live streaming για να παρακολουθούν οι γονείς.

Το εν λόγω περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις εναντίον του προπονητή της αθλήτριας καθώς είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι σήκωσε χέρι εις βάρος της 13χρονης, δεν φαίνεται να ενόχλησε τον προπονητή.

«Είμαι σαν πατέρας της, μπατσούλες έριξα» ισχυρίζεται ο προπονητής

Τζούντο: Σάλος με προπονητή που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια – «Είμαι σαν πατέρας της, μπατσούλες έριξα»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο προπονητής της νεαρής αθλήτριας, αναφέρθηκε στο συμβάν και όπως τόνισε ήταν «Μπατσούλες. Ο σκοπός δεν ήταν να την τραυματίσω. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε έτσι. Την έχω σαν κόρη μου. Πάνω στην ένταση έγινε. Η κακιά στιγμή ήταν».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι σαν την κόρη μου. Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια και προσπαθώ να την βάλω σε κάποιο δρόμο. Εχω κάνει τα πάντα για να την τραβήξω από παλιοπαρέες. Ξέρω ότι έριξα δύο φαπούλες ας το πω έτσι… Μπορεί να έδειξαν παραπάνω μπρουτάλ, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Υπάρχει ένα ιστορικό από πίσω.

 Είναι από μονογονεϊκή οικογένεια κι εγώ προσπαθώ να είμαι σαν πατέρας τους και με την αδερφή τους. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Η γονέας η ίδια μου λέει ότι άμα χρειαστεί να ρίξεις έστω και μια μπατσούλα, μπορείς να το κάνεις. Δεν υπάρχει θέμα.

Εχω μιλήσει και με τον θείο τους. Τις έχω σαν κόρες μου. Δεν είναι απλά σχέση προπονητή – αθλητή, τις έχω σαν κόρες μου. Προσπαθώ να τις τραβήξω από λάθους δρόμους, γύρω-γύρω. Δεν αποδώσαν όπως θα έπρεπε να αποδώσουν κι εγώ εκείνη τη στιγμή ξέφυγα. Εγινε πάνω στην ένταση, αλλά σας ξαναλέω ότι υπάρχει μια ιστορία από πίσω. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό άλλη φορά. Να μη γίνουμε ανθρωποφάγοι. Ηταν της κακιάς στιγμής.

Τι να σας πω άλλο. Εχω πάρει και το “πράσινο” φως όταν χρειαστεί. Ηθελα με αυτόν τον τρόπο να την ξυπνήσω γιατί δεν μου απόδωσε στο συγκεκριμένο ματς όπως θα έπρεπε. Στον τρίτο γύρο μου έκανε μια “κοιλιά” κι έγινε. Αυτά γίνονται στον αθλητισμό.

Δεν ύπήρχε σκοπός να τραυματίσουμε το παιδάκι ή να κάνουμε κάποια ζημιά. Ολα αυτά δεν είναι κάτι. Είναι μια άτυχη στιγμή. Το κορίτσι δεν το εξέλαβε στραβά. Εχω αναλάβει επιπλέον τον ρόλο του πατέρα. Αν το θέμα δοθεί σε άλλη διάσταση από αυτή που πραγματικά είναι, εγώ καταστρέφομαι!».

Τζούντο: Σάλος με προπονητή που χαστουκίζει 13χρονη αθλήτρια – «Είμαι σαν πατέρας της, μπατσούλες έριξα»

Μητέρα 13χρονης αθλήτριας: «Όλοι δίνουμε ένα χαστούκι στο παιδί μας»

Δεν χρειάζεται να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Είμαι χωρισμένη κι ο προπονητής έχει τις αθλήτριες σαν παιδιά του. Δεν έγινε άλλη φορά, μέσα στο στρες μπορεί να έγινε κατά λάθος. Τα αγαπάει τα παιδιά, δεν χρειάζεται να γίνει τόσο μεγάλο θέμα. Ο προπονητής αγαπά τα παιδιά μου. Δεν με ενοχλεί αυτό, όλοι μας έχουμε δώσει μια σφαλιάρα στα παιδιά μας. Δεν έχει ξαναγίνει από τον προπονητή. Αγαπώ τα παιδιά μου. Έγινε μια φορά κι ας το αφήσουμε εκεί. Έγινε πρώτη και τελευταία φορά, δεν πρόκειται να ξαναγίνει πιστεύω”.

“Αυτό έγινε μόνο μια φορά…. Είναι σαν πατέρας για τις δύο κόρες μου…”.

Δείτε όλο το σχετικό ρεπορτάζ

Ανακοίνωση ΕΛΟΤ για το περιστατικό βίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και κορασίδων

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον αγώνα 423, για την 2η ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων και κορασίδων, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό τονίζει τα εξής:

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική ή λεκτικής. Η βία δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του αθλήματος, αφού οι προπονητές-δάσκαλοί μας, έχουν ως βασική προτεραιότητα την εκμάθηση της πειθαρχίας και του αυτοελέγχου.

Ως εκ τούτου, από την πρώτη κιόλας στιγμή, καταδικάσαμε τη συμπεριφορά του προπονητή προς την αθλήτριά του, με το τέλος του αγώνα 423. Τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο ταεκβοντό και φυσικά δεν αντιπροσωπεύουν τις πολλές εκατοντάδες προπονητών που καθημερινά πραγματοποιούν λειτούργημα δίπλα στα παιδιά μας.

Όπως αναφέρθηκε και κατά τη διάρκεια του live streaming, τόσο ο αλυτάρχης όσο και ο παρατηρητής των αγώνων έλαβαν άμεσα γνώση του περιστατικού. Η έκθεση του παρατηρητή προς την διοίκηση της ομοσπονδίας θα την ενημερώνει για τα όσα συνέβησαν, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα διαβιβαστεί στην δικαστική επιτροπή, η οποία και θα επιληφθεί του θέματος.

Νοιώθουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη να καταδικάσουμε τα όσα συνέβησαν και να υπερασπιστούμε το έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των προπονητών που δίνουν τη ψυχή τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Διευκρινίζουμε ότι η ΕΛΟΤ δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του προπονητή, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

«Όποια αρνείται, την κανονίζω στις τουαλέτες» – Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για βιασμό 2 μαθητριών από 16χρονο συμμαθητή

Άκης Πετρετζίκης: “Θέλω ηρεμία στο σπίτι – Αυτό βρήκα στη γυναίκα μου!”

Δ. Πειραιά: Ολική ανακατασκευή 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων και ανακαίνιση περισσότερων από 50 σχολείων