Βελουτέ σούπα με πράσο και πατάτες

Το χειμερινό σκηνικό του καιρού σε συνδυασμό με το έντονο κρύο που επικρατεί έξω είναι ό,τι πρέπει για να γευτούμε μια ζεστή σουπίτσα. Μια απλή αλλά τόσο νόστιμη σουπίτσα που θα σας δώσει την απαραίτητη ζεστασιά που χρειάζομαστε μια τέτοια μέρα οικογενιακώς!


Υλικά:

3 πράσα σε λεπτές ροδέλες

2 πατάτες σε μικρά κομμάτια

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

100 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

2 κ. σούπας βούτυρο

θυμάρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον ζωμό, μισό λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για ένα – δυο λεπτά ακόμη. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμη πιο βελούδινη.

Διαβάστε επίσης:

Τραχανάς: Τα σημαντικά οφέλη μιας σούπερ θρεπτικής τροφής για τα παιδιά!

Σούπα με πατάτα, καλαμπόκι και κρέμα γάλακτος

Μπισκότα λεμονιού