«Βρήκα ζωντανό ένα μωρό κάτω από το κάθισμά μου» – Η καθηλωτική περιγραφή 20χρονου φοιτητή που το έσωσε

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, περιέγραψε -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης. Ο 20χρονος, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

Ο 20χρονος φοιτητής  Μιχάλης Κλαψής καθόταν στο τρίτο βαγόνι και θυμάται δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση μια μητέρα να ταϊζει στην αγκαλιά το μωρό της. Στη συνέχεια πανικός, θάνατος και ουρλιαχτά από τραυματισμένους επιβάτες. Ο ίδιος όχι μόνο διατηρεί την ψυχραιμία του, αλλά βοηθάει ανθρώπους να απεγκλωβιστούν.

«Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάϊζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει. Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών και οι επιβάτες σε κατάσταση σοκ.

Ο Μιχάλης Κλάψης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.

Aκούστε τη μαρτυρία του 20χρονου φοιτητή εδώ

Υπενθυμίζεται ότι την μαρτυρία του 20χρονου Μιχάλη για το μωρό είχαν επικαλεστεί και άλλοι επιβάτες από το 3ο βαγόνι που κατάφεραν να διαφύγουν μετά την καταστροφή. Όπως είχε δηλώσει επιβάτης «Έφυγε το μωρό από το καρεκλάκι και σφήνωσε. Ψάχναμε να το βρούμε» δήλωσε μια άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης:

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου – Τι φταίει για την παραβατικότητα των ανηλίκων» στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (11/3)

Τέμπη: “Σε γεννήσαμε, σε αναθρέψαμε σωστά… μας πήραν δείγμα DNA…Περιμένουμε ό,τι απέμεινε από σένα”

Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου γυναικολογικού προϊόντος για ύπαρξη ξένου σώματος