Βρήκαμε το πιο συναρπαστικό πρόγραμμα θερινής απασχόλησης των παιδιών που συνδυάζει μάθηση και διασκέδαση!

Η Ελληνική Αγωγή, ο εκπαιδευτικός οργανισμός που πρωτοπορεί στα παιδικά και εφηβικά προγράμματα εκμάθησης Αρχαίων Ελληνικών, για ακόμη μια χρονιά ετοίμασε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα θερινής απασχόλησης μοναδικό στο είδος του. Πρόκειται για μια ξεχωριστή επιλογή για την κατάλληλη εισαγωγή των μαθητών Δημοτικού στα Αρχαία Ελληνικά, μέσω της βιωματικής μάθησης.

Συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη μάθηση, αυτό το καλοκαίρι η Ελληνική Αγωγή προτείνει ένα summer camp, το οποίο είναι γεμάτο με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. Πρόκειται για την ιδανική ευκαιρία, η οποία σεβόμενη την επιθυμία των γονιών για εκπαίδευση ταυτόχρονα με την ψυχαγωγία των καλοκαιρινών διακοπών, υπόσχεται το πιο συναρπαστικό ταξίδι.

Φύγαμε για περιπάτους Αθηνογνωσίας

Αρχής γενομένης από τις 20 Ιουνίου τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Γνωρίζοντας την Αθήνα και την Ιστορία της”  που τους δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της Αθήνας.

Πέντε εβδομάδες, 25 διαφορετικοί προορισμοί

Στο θερινό πρόγραμμα τα παιδιά Δημοτικού θα γνωρίσουν την ιστορία της Αθήνας μέσα από  εκπαιδευτικές περιηγήσεις στο κέντρο της πόλης. Κάθε μέρα και μια εκδρομή, ένα ταξίδι στον χρόνο, μια βόλτα στο παρελθόν με στόχο να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Παράλληλα, τα παιδιά ξεκινούν τις πρώτες λέξεις, φράσεις, διαλόγους και παιχνίδια στα Αρχαία Ελληνικά. Με ευχάριστο, σύγχρονο και βιωματικό τρόπο, οι μαθητές απορροφούν και κατακτούν τη γνώση για όλη τους τη ζωή, θέτοντας γερές βάσεις για το μέλλον!

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές ηλικίας 6 – 12 ετών. Αναλόγως με την ηλικία των παιδιών, χωρίζονται σε δύο ομάδες. Ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο όμως στην ηλικία τους. Με την επιστροφή από την εκδρομή, τα παιδιά συνεχίζουν την ιχνηλάτηση μέσα από τα κείμενα της ελληνικής γραμματείας, των αρχαίων αλλά και συγχρόνων συγγραφέων, παίζουν, δημιουργούν, ψυχαγωγούνται και κάνουν μία εισαγωγή στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η ἑβδομάδα: 20 – 24 Ιουνίου

Η Πλάκα στην Ἀρχαιότητα καὶ την Τουρκοκρατία

2η ἑβδομάδα: 27 Ἰουνίου – 1 Ἰουλίου

Ο Λόφος Φιλοπάππου

3η ἑβδομάδα: 4 – 8 Ἰουλίου

Το Θησεῖον

4η ἑβδομάδα: 11 – 15 Ἰουλίου

Πλάκα: Βυζαντινοί και νεότεροι χρόνοι

5η ἑβδομάδα:18 – 22 Ἰουλίου

Σύνταγμα – Μοναστηράκi

Κλείστε έγκαιρα τη θέση σας!

Κόστος Προγράμματος: 80€/ἑβδομάδα. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται οἱ μετακινήσεις, οἱ ἐπισκέψεις καὶ ἐλαφρὰ γεύματα (πρὶν καὶ μετὰ τὴν ἐκδρομή.)

To πρόγραμμα του summer camp διαμορφώνεται ως εξής

Προσέλευση

Μικρό πρωινό γεύμα και προετοιμασία

Αναχώρηση για τον καθημερινό προορισμό

08:00 – 08:30

08:30

09:30

Ιχνηλατούμε 10:00 – 11:30
Μικρό μεσημεριανό γεύμα 12:00
Δημιουργικό παιχνίδι σχετικό με την εκδρομή 12:30
Πέρας προγράμματος 14:00
Αναχώρηση 14:00 – 15:00

Κόστος: 80 ευρώ η κάθε εβδομάδα

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Λ. Κηφισίας 125, Αθήνα

210.5221314

info@ellinikiagogi.gr

Ellinikiagogi.gr