Ελληνική Αγωγή: Θερινή προετοιμασία στα Αρχαία Ελληνικά για Γυμνάσιο και Λύκειο με τρόπο… διαδραστικό!

Ελληνική Αγωγή: Θερινή προετοιμασία στα Αρχαία Ελληνικά για Γυμνάσιο και Λύκειο με τρόπο… διαδραστικό!

Για τους περισσότερους μαθητές που δεν τα έχουν ακόμα γνωρίσει όπως τους αξίζει, τα Αρχαία Ελληνικά αποτελούν πραγματικό εφιάλτη. Είτε πρόκειται για παιδιά που ετοιμάζονται τώρα να πάνε στην Α’ Γυμνασίου και να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τη… μαγεία τους, είτε για μαθητές Λυκείου που θέλουν να αριστεύσουν στις εξετάσεις, η καλή προετοιμασία στα Αρχαία Ελληνικά αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία. Ακόμα καλύτερα, αν η προετοιμασία αυτή λάβει χώρα σε μία περίοδο που το παιδί είναι χαλαρό, ξεκούραστο, με πιο ευήκοα ώτα. Δηλαδή, στις καλοκαιρινές διακοπές!

Η Ελληνική Αγωγή έχει φροντίσει να κάνει την προετοιμασία αυτή όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, έχοντας προετοιμάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα για έναν μήνα, από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου, με δύο δίωρα ανά εβδομάδα.

Προετοιμασία για τους μαθητές Γυμνασιου

Για τους μαθητές Α’ Γυμνασίου ο στόχος του προγράμματος είναι να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον όμορφο κόσμο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Έτσι, τα παιδιά θα αποκτήσουν τις βάσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις του νέου αυτού αντικειμένου, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Όσο για τους μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου, στόχος των μαθημάτων είναι να γίνει μία ουσιαστική επανάληψη σε συντακτικά και γραμματικά φαινόμενα που έχουν ήδη διδαχθεί, αλλά και μια προετοιμασία για την ύλη που θα ακολουθήσει την επόμενη χρονιά.

Πέρα από την διδακτέα σχολική ύλη, οι μαθητές όλων των τάξεων θα λάβουν και επιπλέον φύλλα εργασίας, καθώς και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

Η διδασκαλία των μαθητών, στο καλοκαιρινό αυτό πρόγραμμα, θα γίνει με τρόπο διαδραστικό και άκρως διασκεδαστικό. Μέσα από λεξιλογικές ασκήσεις οι μαθητές θα αντιληφθούν, ότι τα αρχαία ελληνικά είναι η γλώσσα μας και πως δεν είναι δύσκολο να μάθουν να τη χρησιμοποιούμε ορθά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει η δυνατότητα για όποιον μαθητή το επιθυμεί να παρακολουθήσει το μάθημα και μέσω διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες για το θερινό πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές Γυμνασίου θα βρείτε εδώ.

Προετοιμασία για τους μαθητες Λυκείου

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η προετοιμασία είναι πολύ πιο στοχευμένη. Έτσι οι μαθητές της Α’ Λυκείου θα έρθουν σε επαφή με τα κείμενα του Ξενοφώντος και του Θουκυδίδου, σύμφωνα με την επίσημη διδασκαλία του σχολείου. Με άξονα αυτά, θα εξασκηθούν στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα που θα διδαχθούν, κάνοντας ταυτόχρονα μια ουσιαστική επανάληψη στην ύλη των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Το μάθημα λαμβάνει χώρα με τρόπο διαδραστικό και με στόχο οι μαθητές να αντιληφθούν πως τα αρχαία ελληνικά είναι η γλώσσα μας, την οποία έχει πραγματικά νόημα να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά.

Όσο για τους μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου που έχουν επιλέξει την θεωρητική κατεύθυνση, θα διδαχθούν τη μεθοδολογία επεξεργασίας του αδίδακτου αρχαίου ελληνικού κειμένου. Πρόκειται για ένα νέο εκπαιδευτικό αντικείμενο που απαιτεί γνώση συντακτική και γραμματικής, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να μεταφράσουν το κείμενο, όπως θα κληθούν να κάνουν και στις Πανελλήνιες.

Και για τους μαθητές Λυκείου υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω διαδικτύου, ζωντανά ή ασύγχρονα.

Περισσότερες πληροφορίες για το θερινό πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές Λυκείου θα βρείτε εδώ.

Ελληνική Αγωγή

Λ. Κηφισίας 125-127

Εμπορικό Κέντρο Cosmos

τηλ. 210 5221314