“Οι αξίες των κλασικών κειμένων και η πιστοποίηση των Αρχαίων Ελληνικών” ανεδείχθησαν στο 7o Οικ. Φόρουμ των Δελφών

Οι διαχρονικές αξίες που αντανακλώνται στα κλασικά κείμενα και η χρησιμότητα της διδασκαλίας και πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας σήμερα, την εποχή της τεχνολογίας και των θετικών σπουδών, ανεδείχθησαν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη LanguageCert, θυγατρική του ομίλου PeopleCert, στο πλαίσιο του 7oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, 10 διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι Καθηγητές Κλασικής Φιλολογίας έωσαν το παρών στους Δελφούς, το κέντρο του αρχαίου κόσμου, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 17:30 στο European Cultural Centre of Delphi (Exhibi`on Hall) υπογραμμίζοντας τα διαχρονικά νοήματα και τις αξίες των κλασικών κειμένων σε μία εποχή που όλα αλλάζουν.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης μίλησε για τον ενθουσιασμό της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και των νέων στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία, ακόμη και στη μακρινή Κίνα, να διδάσκονται την αρχαία ελληνική γλώσσα και να πιστοποιούνται για τη γνώση τους (LanguageCert Test of Classical Greek) αντλώντας από τα αρχαία ελληνικά κείμενα την πολύπλευρη καλλιέργεια που αυτά προσφέρουν στον σύγχρονο άνθρωπο.

Η ιδιαιτερότητα και η πρωτοτυπία της συνάντησης, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου, είναι ότι οι καθηγητές που παρουσίασαν τα λατινικά κείμενα, μίλησαν στη λατινική γλώσσα, ενώ εκείνοι που παρουσίασαν τα ελληνικά κείμενα, μίλησαν στα αρχαία ελληνικά (στην αττική διάλεκτο), σε μία συμβολική κίνηση να αναδειχθεί ο διαχρονικός και άφθαρτος χαρακτήρας των κλασικών γλωσσών.

Για πρώτη φορά οι κλασικές γλώσσες ενώνονται σε ένα πραγματικά μοναδικό γεγονός!

Η εκδήλωση εντάχθηκε τον εορτασμό μιας σειράς επιτυχημένων πρωτοβουλιών από την PeopleCert καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, που πυροδότησε έναν ανανεωμένο ενθουσιασμό γύρω από τα Αρχαία Ελληνικά:

• Τον Μάιο του 2021, η PeopleCert παρουσίασε την πρώτη Πιστοποίηση Αρχαίας
Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως. Οι εξετάσεις αναπτύχθηκαν από τη LanguageCert και προσφέρονταν δωρεάν όλο το 2021, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μάθετε περισσότερα για την πιστοποίηση εδώ.

• Τον Δεκέμβριο του 2021, η PeopleCert φιλοξένησε το διαδικτυακό συμπόσιο “Αρχαία Ελληνικά: Όταν το Παρελθόν συμπορεύεται με το Μέλλον” όπου αναδείχθηκε η πολυδιάστατη χρησιμότητα της γνώσης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας για τους Έλληνες και τους πολίτες του εξωτερικού, καθώς και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη από την πιστοποίηση της.