Χαμόγελο του Παιδιού: 4χρονη και ο 2χρονος αδερφός της βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στον Άγιο Παντελεήμονα

Το Χαμόγελο του Παιδιού για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο σημαντική είναι η συμβολή του στην προστασία των παιδιών καθώς με σημερινή του ανάρτηση μας ενημέρωσε για την καίρια παρέμβαση του στην υπόθεση δυο μικρών παιδιών που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού για το συμβάν

Την Παρασκευή, 30/10/2020 λάβαμε κλήση από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα ο οποίος μας ενημέρωσε ότι στο Τμήμα βρίσκονται δύο παιδάκια, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι 4 και 2 ετών αντίστοιχα, βουλγαρικής καταγωγής.

Τα παιδιά βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα με μία βαλίτσα η οποία περιείχε λίγα ρουχαλάκια και τα έγγραφά τους.

To Tμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα ενημερώθηκε για τα δυο παιδάκια από καταστηματάρχη της περιοχής, όπου τα βρήκε έξω από το κατάστημά του μόνα τους.

Στη συνέχεια λάβαμε εντολή από την Εισαγγελία Ανηλίκων για τη συνδρομή μας ως προς τη μεταφορά και εισαγωγή των παιδιών σε ασφαλές περιβάλλον.

Ψυχολόγος και διασωστικό πλήρωμα του Οργανισμού κινήθηκαν  άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Άγιου Παντελεήμονα όπου συνάντησαν τα δύο αδελφάκια.

Άμεσα το Ασθενοφόρο του Οργανισμού μετέφερε τα παιδιά συνοδεία Ψυχολόγου σε ασφαλές περιβάλλον για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα και να παραμείνουν μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για τις συνθήκες εγκατάλειψής τους.