Χάντρα – Χάντρα πηγαίνουμε… ένα ταξίδι στο Μεξικό μέσα από ένα πιάτο!

Να σας εξομολογηθώ κάτι που μου έχει λείψει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες; Μία βραδινή έξοδος! Ένα φαγητό με φίλους στο αγαπημένο μας μεξικάνικο εστιατόριο. Ένα ανέμελο βράδυ, με όνειρα ταξιδιάρικα και με γέλια. Με λαχταριστά πικάντικα πιάτα και παγωμένες μαργαρίτες, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 Να εξομολογηθώ και κάτι ακόμα; Και τα παιδιά μου, όταν τα ρώτησα πρόσφατα τι θα ήθελαν να κάνουμε όλοι μαζί μετά την άρση των μέτρων, απάντησαν να βγούμε για φαγητό! «Να φάμε και κάτι διαφορετικό, βρε μαμά! Όχι συνέχεια τα ίδια..!».

Κάτι διαφορετικό, λοιπόν, ε; Κάτι λίγο… εξωτικό, ίσως; Ένα αγαπημένο πιάτο της μεξικάνικης κουζίνας, για μια ανοιξιάτικη βραδιά, κάτω από τον έναστρο ουρανό όπως φαίνεται από την… βεράντα; Η συνταγή της 3αλφα ήρθε σαν… χάντρα εξ ουρανού: Μεξικάνικα tacos με φασόλια μπαρμπούνια, περισσότερο γνωστά ως χάντρες που συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε κοκκινιστά ή σε σαλάτες.

Τα παιδιά μου τρελαίνονται για φασόλια μπαρμπούνια! Είναι ίσως το αγαπημένο τους όσπριο χάρη στην ιδιαίτερα γλυκιά γεύση τους που θυμίζει κάστανο και την κρεμώδη υφή τους που αφήνει την αίσθηση ότι «λιώνουν» στο στόμα. Αποτελούν δε την ιδανική γέμιση για μεξικάνικα tacos, ενώ είναι εύπεπτα και χορταστικά συμβάλλοντας και στην καλή λειτουργία του σακχάρου. Το αποτέλεσμα των tacos με φασόλια μπαρμπούνια δεν θα μπορούσε να μην ενθουσιάσει όλη την οικογένεια, μικρούς-μεγάλους!

Ξέρουμε… ανυπομονείτε για την συνταγή!

Μεξικάνικο tacos με φασόλια μπαρμπούνια

Υλικά:

Για τα Μπαρμπούνια

1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ τομάτα κονκασέ
1 κτσ πελτέ τομάτα
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
1 κτγ μπούκοβο
αλάτι

πιπέρι

Για την σύνθεση των Tacos

μεξικάνικες τορτίγιες
2 αβοκάντο κομμένα σε λεπτές φέτες
2 λάιμ κομμένα σε τέταρτα

250 γρ τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα  φασόλια μπαρμπούνια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να τα καλύπτει. Το επόμενο πρωί τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Τα βράζουμε για 50 λεπτά.

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον πελτέ, την τομάτα κονκασέ και τα βρασμένα φασόλια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μέσα σε κάθε τορτίγια βάζουμε μια κουταλιά από τα υλικά, 1 φέτα αβοκάντο και στίβουμε από πάνω 1 φέτα λάιμ.

Αν θέλουμε όμως να γίνει πιο διαδραστικό, τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη επιφάνεια και αφήνουμε τους καλεσμένους μας να συνθέσουν τα δικά τους tacos.

Λίγα λόγια για την 3αλφα

Η 3αλφα, η ελληνική εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή εδώ και πάνω από 50 χρόνια, δεν σταματά να εξελίσσεται αλλά και να αναζητά τα καλύτερα όσπρια και ρύζια από κάθε γωνιά της γης και της Ελλάδας. Με επιμονή στην ποιότητα και το μεράκι, παραμένει ο καλύτερος πρεσβευτής της μεσογειακής διατροφής έχοντας κατακτήσει με τη πλούσια γκάμα των προϊόντων της την πρώτη θέση στο τραπέζι μας και την καρδιά μας!

Θέλετε να βρείτε και άλλες συνταγές για φασόλια; Πατήστε εδώ!