Χατζηδάκης: “Καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος γονιός. Ας εμπιστευτούμε τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»”

Χατζηδάκης: "Καταλαβαίνω τι σημαίνει να είσαι εργαζόμενος γονιός. Ας εμπιστευτούμε τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»"

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρουσίασε χθες το καινοτόμο πρόγραμμα “Νταντάδες της γειτονιάς” σε ειδική εκδήλωση στο Free Thinking Zone παρουσία δημοσιογράφων που ασχολούνται με θέματα οικογένειας μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, και τη γενική γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα.

Το Infokids.gr έδωσε το παρών στην εκδήλωση με την δημοσιογράφο Σοφία Κωστάρα όπου συνομίλησε με τον υπουργό και την υφυπουργό για τις «Νταντάδες της γειτονιάς» και το πώς θα ωφελήσει αυτό το πρόγραμμα τις σύγχρονες οικογένειες.

Χατζηδάκης: Οι «νταντάδες της γειτονιάς» θα καλύψουν μεγάλο κενό στις σύγχρονες οικογένειες

«Οι “νταντάδες της γειτονιάς” είναι μια από τις βασικές πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει τα δυο τελευταία χρόνια. Προβλέπει την επιδότηση των εργαζόμενων γονέων για τη φύλαξη παιδιών ηλικίας από δυο μηνών έως 2,5 ετών.

Ηταν μια προεκλογική μας εξαγγελία που ξεκινάμε να υλοποιούμε, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που «απαντά» στα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και των εργαζομένων.

Παράλληλα, αποτελεί μέρος της δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, μετά τα επιδόματα που έχουμε δώσει για το κάθε παιδί που γεννιέται, τη μείωση του ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε πάρει για τις οικογένειες και τους πολύτεκνους». δήλωσε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης. 

Όπως ανέφερε και στο λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός αναφερόμενος στη δράση “Έχοντας ο ίδιος, ως πατέρας, την προσωπική εμπειρία των τελευταίων περίπου 4 ετών καταλαβαίνω το βάρος που σηκώνει μία εργαζόμενη μητέρα και την ανάγκη στήριξής της από την Πολιτεία. Αντιλαμβάνομαι επίσης απολύτως ότι για τον μέσο άνθρωπο δεν έχουν σημασία μόνο έννοιες όπως «ανάπτυξη» και «δημοσιονομική ισορροπία», αλλά και μέτρα που διευκολύνουν την καθημερινότητά του. Αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην περίπτωση μίας νέας μητέρας ή ενός νέου πατέρα που περιμένει ουσιαστική στήριξη“.

Οι δηλώσεις της κ. Συρεγγέλα

Η κ. Συρεγγέλα, από την πλευρά της, ανέφερε: «Με τις “νταντάδες της γειτονιάς” στηρίζουμε τις μητέρες που θέλουν να εργαστούν και να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα, αλλά δυσκολεύονται να το πράξουν καθώς δεν έχουν βοήθεια στη φύλαξη των παιδιών τους. Οι εργαζόμενες μητέρες θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση οικονομική ενίσχυση από το κράτος και θα μπορούν να επιλέξουν “νταντά” για τα παιδιά τους από το μητρώο επιμελητών που θα δημιουργήσουμε»

Οι δηλώσεις της κ. Χορμόβα

Η κ. Χορμόβα δήλωσε ότι: «Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» έρχονται να συμπληρώσουν το υφιστάμενο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας μέσα από δομές βρεφονηπιακών, και να καλύψει τις περιπτώσεις που σήμερα δεν είχαν κάπου να απευθυνθούν. Είναι σημαντικό ότι οργανώνεται  ο κλάδος της παροχής φροντίδας σε βρέφη και μωρά που δεν ήταν οργανωμένος έως τώρα, με προσόντα, διαδικασίες με πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούνται, έτσι ώστε αφενός οι γονείς να αισθάνονται πιο ασφαλείς  για τον άνθρωπο που έρχεται να προσέχει το παιδί τους, αφετέρου οι πάροχοι της φροντίδας, οι επιμελητές να αισθάνονται ότι εργάζονται σε ένα οργανωμένο πλαίσιο».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος Μάριου από αδέσποτη σφαίρα: Παρέμβαση Σταϊκούρα για να δοθεί η αποζημίωση στην οικογένεια

Ελασσόνα: 10 μηνών βρέφος βρέθηκε να μπουσουλάει ολομόναχο στη μέση του δρόμου

Ο 15 μηνών Χρήστος Εφραίμ θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος στη Σικελία και μάς χρειάζεται στο πλευρό του