Χρήσιμα tips για να επιλέξετε την κατάλληλη τραπεζαρία για το σπίτι σας

Στα περισσότερα μοντέρνα νοικοκυριά, η διαδικασία του φαγητού συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους χώρους. Κουζίνες, καθιστικά, ακόμα και κρεβατοκάμαρες, είναι μέρη που πιθανόν να βρείτε κάποιο μέλος της οικογένειας να γευματίζει. Η τραπεζαρία, ωστόσο, έχει ξεχωριστή θέση στο σπίτι. Για τις ιδιαίτερες περιστάσεις που περιμένετε φίλους να δειπνήσετε παρέα, η τραπεζαρία γίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητη.

Η βασική τραπεζαρία: Η πιο απλή μορφή τραπεζαρίας περιλαμβάνει ένα τραπέζι και μερικές καρέκλες. Αν ο χώρος σας είναι μικρός, δεν χρειάζεστε κάτι παραπάνω. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει αρκετός χώρος για όλους ώστε να γευματίσουν άνετα. Αν, λοιπόν, έχετε περιορισμένο χώρο, η κομψότητα και το στυλ θα προκύψουν από την απλότητα. Δεν χρειάζεται να προμηθευτείτε πολλά κομμάτια, γι’ αυτό μπορείτε να διαθέσετε κάτι παραπάνω και να επενδύσετε στην ποιότητα.

Η μεγάλη τραπεζαρία: Αν έχετε να διαθέσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο για την τραπεζαρία σας, τότε θα χρειαστείτε κάποια χρήματα, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Μια επίσημη τραπεζαρία θα σας δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενήσετε τουλάχιστον έξι άτομα σε ένα μεγάλο τραπέζι.

Είναι, επίσης, ιδανικός χώρος αν θέλετε να κάνετε κάποιο πάρτι γιατί μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες ποσότητες φαγητού. Αν στα σχέδιά σας είναι οι συναθροίσεις, τα μεγάλα ορθογώνια τραπέζια είναι ιδανικά, καθώς αφήνουν μικρότερο ανεκμετάλλευτο χώρο στο κέντρο από τα τετράγωνα ή τα κυκλικά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.