«Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού»: Δωρεάν σεμινάριο συμβουλευτικής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (4/11)

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 12:00, το Infokids.gr και η οικογενειακή σύμβουλος Ερατώ Χατζημιχαλάκη περιμένουν όλους τους γονείς σε μία ΔΩΡΕΑΝ ομιλία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα), με θέμα «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού». Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, 5 τυχεροί συμμετέχοντες θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου της κας. Χατζημιχαλάκη, «Καινούργιοι γονείς για καινούργια παιδιά», το οποίο σκοπό έχει να συνδέσει την ψυχολογία με την πνευματικότητα και να βοηθήσει τον γονιό να προσεγγίσει τον ρόλο του δίνοντας επιλογές, που αν εφαρμοσθούν  με σταθερότητα και ευγένεια, οδηγούν στο χτίσιμο της αυτοεκτίμησης.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η οικογενειακή σύμβουλος θα απαντήσει σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με την ψυχοσύνθεση του παιδιού.

–> Κλείστε θέση για την ομιλία «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού», στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Γιατί πρέπει να παρακολουθήσετε την ομιλία «Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού»

Η ομιλία αυτή δίνει την ευκαιρία στον γονιό να καταλάβει πως ακολουθώντας αυτά που κάνουν οι πολλοί ή αυτά που έκαναν οι γονείς του οδηγεί σε μια ανακυκλωμένη συνθήκη με αμφίβολο το αποτέλεσμα στο θέμα της αυτοπεποίθησης. Η αλλαγή χρειάζεται να αρχίσει από τον ίδιο.

Μέσα στις 2 ώρες της ομιλίας:

 • Θα διαπραγματευτούμε το ρόλο του γονιού σαν τον σπουδαιότερο που έχει να παίξει ένας ενήλικας.
 • Θα διαχωρίσουμε πως άλλο ο «καλός» γονιός και άλλο ο «υπεύθυνος» γονιός
 • Θα εντοπίσουμε τα εργαλεία του υπεύθυνου γονιού
 • Θα πληροφορηθούμε πως κάθε συμπεριφορά του παιδιού έχει στόχο και πολλές φορές ο στόχος αυτός είναι λανθασμένος
  • πώς θα μάθουμε να τον εντοπίζουμε
  • πώς θα μάθουμε να τον αξιολογούμε
  • πώς θα τον αλλάξουμε αν χρειάζεται
  • πώς θα φθάσουμε στην ψυχική υγεία
 • Για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε το παιδί μας στην Αυτοεκτίμηση που θα φέρει την Αυτοπεποίθηση
  • Πώς καλλιεργείται η Αυτοπεποίθηση

και

 • Πώς εμποδίζεται
 • Τελικά θα αντιληφθούμε πώς προσεγγίζεται ο Ελεύθερος Άνθρωπος.

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Η Ερατώ Χατζημιχαλάκη είναι Οικογενειακή Σύμβουλος, ειδικευμένη στις σχέσεις γονιών-παιδιών, σύμφωνα με την προσέγγιση που εισήγαγε ο  Alfred Adler.  Έχει μαθητεύσει κοντά σε διεθνούς φήμης Αντλεριανούς ψυχολόγους. Είναι απόφοιτος του ειδικού τμήματος  Συμβουλευτικής Γονέων του Florida Atlantic University και κατέχει δίπλωμα Θεραπευτικού Συμβούλου του CPCAB (The Counselling & Psychotherapy Central Awarding Body U.K.). Έχει πολυετή πείρα σε ομάδες γονέων.  Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί μεγάλο αριθμό σεμιναρίων σχετικών με θέματα αυτογνωσίας, διαφόρων προσεγγίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Είναι εκπαιδευμένη Life Coacher. Έχει εκπαιδευτεί στο Findhorn Foundation της Σκωτίας στο διεθνώς γνωστό εξαιρετικό εργαλείο αυτογνωσίας το Transformation Game.  Είναι η συγγραφέας του βιβλίου «Καινούριοι γονείς για καινούρια παιδιά» που πραγματεύεται το θέμα της σχέσης γονιών – παιδιών, δίνοντας έμφαση στο συνδυασμό Ψυχολογίας και Πνευματικότητας Δέχεται ιδιωτικά σε προσωπικές και ομαδικές συνεδρίες.

Αγαπά πολύ αυτό που κάνει.

Εμπνευστής και δημιουργός του εγχειρήματος «Ελπιδοχώρι», που στόχο έχει  το τετράπτυχο Περιβάλλον, Παράδοση, Πολιτισμό και Προσωπική Ανάπτυξη, εφαρμόζοντος μεθόδους που προάγουν την αειφορία και την βιωσιμότητα. Λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας για γονείς και παιδιά, όπου μέσα από δράσεις χαράς και δημιουργικότητας ζώντας κοντά στη φύση αναβιώνουν τη γειτονιά, την μεγάλη οικογένεια, την ξεχασμένη αλάνα.  Παράλληλα, με τη χρήση των εργαλείων της εικαστικής θεραπευτικής (art therapy) και της Συμβουλευτικής Γονέων ενισχύεται η σχέση γονιών – παιδιών με σημαντικές προσωπικές παρατηρήσεις και προτάσεις προς τους γονείς από τους ειδικούς που εποπτεύουν τις δράσεις.

Είναι μητέρα μιας ενήλικης κόρης.