Γυμνάσου με χούλα χουπ

Άκρως διασκεδαστικό, τονωτικό, αποτελεσματικό στο κάψιμο θερμίδων. Μιλάμε για το χούλα χουπ, το οποίο ως άσκηση μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1960 μεταξύ των δεσποινίδων που ήθελαν να διατηρούν μέση δαχτυλίδι. Τη δεκαετία του ’90 έγινε μόδα εκ νέου, αλλά ποτέ δεν ξεχάστηκε εντελώς. Πού και πού επανακάμπτει, εμπλουτισμένο πάντα με κάποιες άλλες δυναμικές ασκήσεις. Εμείς πάντως σου προτείνουμε να το ξανασκεφτείς, αφού μάλιστα διάσημες κυρίες όπως η Μισέλ Ομπάμα και η Μπιγιονσέ το εξασκούν σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να έχουν σμιλεμένους γλουτούς και κοιλιακούς πέτρα.
Αν ασχοληθείς εντατικά, μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα δεις ότι έχεις χάσει πόντους από την περιοχή της μέσης και της περιφέρειας, θα τονώσεις τους μυς της κοιλιάς, θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου και την ισορροπία σου. Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα το κάνεις; Δεν χρειάζονται πολλά. ΦΟρώντας τη στεφάνη στη μέση, θα κουνάς μόνο αυτό το σημείο του σώματός σου, ενώ θα διατηρείς κορμό και πόδια σταθερά.

Ο εξοπλισμός σου

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα χούλα χουπ, το οποίο θα αναζητήσεις στα καταστήματα με αθλητικά είδη.


Δοκίμασε τις ασκήσεις

Εκτός από την κλασική περιστροφή γύρω από την μέση, δοκίμασε την άσκηση “cowgril”, όπου περιστρέφεις το χούλα χουπ γύρω από τον καρπό σου, με το χέρι ψηλά πάνω από το κεφάλι – σαν να κρατάς λάσο. Δες παρακάτω το βίντεο με τη διάσημη Αμερικανίδα δασκάλα Jen Bleier.