Η Lady Gaga στηρίζει τον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η ποπ σταρ Lady Gaga στηρίζει εμπράκτως τον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, δημιουργώντας το ίδρυμα Born This Way, που παραπέμπει στο ομώνυμο και άκρως επιτυχημένο άλμπουμ της. Το BTWF, ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός, θα ασχοληθεί με θέματα όπως η αυτοπεποίθηση, η ευημερία, η καταπολέμηση του εκφοβισμού, η καθοδήγηση, η εξέλιξη της σταδιοδρομίας και η υπεράσπιση».«Με επίκεντρο την ψηφιακή κινητοποίηση για τη δημιουργία θετικών αλλαγών, το BTWF θα οδηγήσει τους νέους σε μια γενναία νέα κοινωνία όπου κάθε άτομο θα είναι αποδεκτό και αγαπητό ως το άτομο που γεννήθηκε για να είναι».
Η εκκεντρική καλλιτέχνης, υπέρμαχος της ανεκτικότητας, συγκλονίστηκε με την αυτοκτονία ενός ομοφυλόφιλου 14χρονου μαθητή τον περασμένο Σεμπτέμβριο- θύμα εκφοβισμού και κοινωνικού αποκλεισμού από συμμαθητές του. Σε μια σειρά μηνυμάτων που η διάσημη τραγουδίστρια ανέβασε στον twitter της γράφει: «Τις τελευταίες ημέρες κλαίω και φωνάζω. Έχω τόσο πολύ θυμό μέσα μου. Είναι δύσκολο να αγαπήσεις κάποιον όταν η σκληρότητά του γίνεται αιτία θανάτου.”. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο μίλησε κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο Ομπάμα, ανταλλάσοντας τις εμπειρίες και τις ιδέες της για την εξάλειψη της μισαλλοδοξίας μεταξύ των νέων της Αμερικής.
Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα εγκαίνια του Ιδρύματος Born This Way (BTWF) θα γίνουν στις 29 Φεβρουαρίου, σε μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.