Προτάσεις ανανέωσης για το παιδικό- νεανικό δωμάτιο από το www.volahomedesign.gr

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα κι οι ανάγκες τους αλλάζουν. Χρειάζονται νέες εικόνες, περιβάλλον που να αρμόζει στην ανάπτυξή τους και είδη χαρούμενα και πρακτικά. Πώς μπορούμε όμως σήμερα οικονομικά και χωρίς να τρέχουμε από μαγαζί σε μαγαζί, να ανανεώσουμε το δωμάτιό τους; Και το πιο σημαντικό. Πώς θα επιλέξουμε τα καταλληλότερα είδη για την υγεία τους;
Το infokids.gr μίλησε με έναν από τους πλέον ειδικούς του χώρου των λευκών ειδών, τον κύριο Κώστα Βόλα, εισαγωγέα- έμπορο λευκών ειδών δημιουργό του e-shop www.volahomedesign.gr και σας δίνει όλες τις απαντήσεις.

Τα σεντόνια
• Τα σεντόνια του παιδικού κρεβατιού πρέπει να είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικά φυσικά υλικά, που απορροφούν και απελευθερώνουν την υγρασία εύκολα, επιτρέποντας στο ύφασμα να αναπνέει. Αν λοιπόν τα σεντόνια οι μαξιλαροθήκες και οι παπλωματοθήκες περιέχουν κάποιο συνθετικό υλικό όπως π.χ. πολυέστερ, όταν ιδρώνουμε αυτά στεγνώνουν δυσκολότερα και γίνονται ιδανικό πεδίο για τα βλαβερά ακάρεα. Προτιμήστε βαμβακερά υφάσματα που είναι ανθεκτικά στα συχνά πλυσίματα, σιδερώνονται σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι υποαλλεργικά.
• Πολλά από τα παιδικά κλινοσκεπάσματα, σαν αυτά που θα βρείτε στο www.volahomedesign.gr φέρουν το ειδικό σήμα «Reactive colours» (ανεξίτηλες βαφές) που δεν σπάνε και δεν ξεβάφουν ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος.
• Μην ξεχνάτε ποτέ, πριν στρώσετε τα σεντόνια να καλύπτετε το στρώμα με επίστρωμα καπιτονέ ή αδιάβροχο. Και φυσικά να το αλλάζετε κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια.
• Όποτε σκοπεύετε να αγοράσετε κάτι καινούργιο, επιλέξετε κάτι από φυσικό υλικό όπως το 100% βαμβάκι τόσο για το δικό σας καλό όσο και για το καλό του πλανήτη.

Οι κουβέρτες
• Εξαιρετικές είναι οι ακρυλικές κουβέρτες, κατασκευασμένες στην Ισπανία, με τα υψηλότερα διεθνή stadards, όπως αυτές που θα βρείτε στο www.volahomedesign.gr

Τα παπλώματα
• Για όσους δεν είναι αλλεργικοί στα πούπουλα, ένα καλό πουπουλένιο πάπλωμα είναι η καλύτερη, πιο ζεστή και υγιεινότερη επιλογή.
• Τα κατασκευασμένα από πούπουλα και φτερά χήνας προσφέρουν ζεστασιά και είναι πολύ ελαφριά.
• Η ποιότητα ενός πουπουλένιου παπλώματος καθορίζεται από την αναλογία φτερών και πούπουλων που περιέχει. Για παράδειγμα το ιδανικότερο πάπλωμα για το κλίμα της Ελλάδας είναι αυτό που είναι γεμισμένο με 90% με πούπουλα και 10% με φτερά.
• Για όσους έχουν οικολογικές ανησυχίες πρέπει να πούμε μερικά λόγια για τον τρόπο συλλογής των φτερών. Τα φτερά και τα πούπουλα συλλέγονται την άνοιξη, που οι χήνες χάνουν έτσι κι αλλιώς ένα μέρος του φτερώματός τους. Αφαιρούνται μόνον λίγα φτερά και πούπουλα από κάθε πουλί, τόσα όσα δεν θα τα βλάψουν.

Στο www.volahomedesign.gr θα βρείτε μια τεράστια γκάμα παιδικών χαλιών, κουρτινών και μικροεπίπλων για να διακοσμήσετε οικονομικά και εύκολα τα παιδικά δωμάτια αγοριών και κοριτσιών. Τα εμπορεύματα αποστέλλονται σε 2 έως το αργότερο 10 ημέρες από την ημερομηνία λήψης της παραγελίας, εκτός των ειδικών παραγγελιών π.χ, στρώματα- χαλιά ειδικών διαστάσεων τα οποία αποστέλλονται σε 20 έως 30 ημέρες. Συνήθως τα μικρού όγκου και βάρους εμπορεύματα αποστέλλονται με την Γενική Ταχυδρομική ενώ τα ογκώδη και βαριά εμπορεύματα αποστέλλονται με το ταχυδρομείο ή με μεταφορική. Και όλα αυτά απλά και εύκολα, με ένα κλικ! Στο www.volahomedesign.gr θα βρείτε σεντόνια ΜΠΟΜΠ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ, TWEETY, BARBIE, WINX και GUMMY BEAR 100% βαμβακερά! Ακρυλικές κουβέρτες Ισπανίας της KENTIA, βαμβακερά πουπουλένια παπλώματα και παπλωματοθήκες με παιδικούς αγαπημένους ήρωες. Προστατευτικά καλύμματα μαξιλαριών και στρωμάτων. Μια τεράστια γκάμα χαρούμενων ραμμένων κουρτινών και χαλιά σε υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς. Επίσης, μην παραλείψετε να δείτε όλα τα μικροέπιπλα για το παιδικό δωμάτιο! Πάνινο κουτί παιχνιδιών, καθρέπτης και ασορτί τραπεζάκι PRINCESS για τα κοριτσάκια. Ενώ αμέτρητα είναι και τα μικροέπιπλα με ήρωες για τα αγόρια μας: CARS, MICKEY.
Πλοηγηθείτε σε ένα από τα πιο πλούσια e-shops με είδη για το σπίτι, μελετήστε τις φωτογραφίες παρέα με την οικογένεια, και επωφεληθείτε από τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ! Χωρίς να τρέχετε από μαγαζί σε μαγαζί και χωρίς να κουραστείτε.