20 καθημερινές πράξεις αγάπης που ενδυναμώνουν τη σχέση με τον/την σύζυγό σας

Αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που αγαπούν το σύντροφό τους και έχουν αποφασίσει να πάρουν τη μοίρα στα χέρια σας και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσουν τη σχέση τους ζωντανή, τότε σίγουρα οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύτιμες.

Ο αγώνας για να κρατήσεις μια σχέση είναι συνάρτηση τόσο της δικής σου επιθυμίας αλλά και του συντρόφου σου να παραμείνετε ο ένας κοντά στον άλλον.

Ορίστε, λοιπόν, 20 συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντέξετε τη δοκιμασία του χρόνου.

1. Δείξτε ενδιαφέρον για όλα όσα αρέσουν στο έτερό σας ήμισυ. Ο σύντροφός σας θα χαρεί να δει ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά να συζητάτε μαζί του για τα θέματα που του αρέσουν.

2.Βγείτε συχνά ραντεβού μαζί το βράδυ. Μια βόλτα για σινεμά, φαγητό ή θέατρο μπορεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του έρωτα. Ό,τι και αν επιλέξει το ζευγάρι το ζητούμενο είναι να αφιερώσουν μια βραδιά το μήνα ο ένας αποκλειστικά στον άλλον, χωρίς τους περισπασμούς της οικογενειακής ζωής και των παιδιών.

3. Κάντε κάτι που θα ικανοποιήσει τη σύντροφό σας.

4. Μην τσακώνεστε για τα παιδιά και τον τρόπο ανατροφής τους. Η γονική μέριμνα δεν πρέπει ποτέ να γίνει παιχνίδι επιδεξιότητας. Ο ανταγωνισμός με τον/την σύζυγό σας για την αγάπη των παιδιών σας – ποιος είναι ο καλύτερος/διασκεδαστικός γονέας – είναι μια χαμένη υπόθεση.

5. Κρατάτε τακτική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

6. Να είστε πρόθυμοι να ακούσετε τι έχει να σας πει το ταίρι σας. Μην περιμένετε μόνο να εισακούγεστε χωρίς να ακούτε επειδή με αυτό τον τρόπο θα καταλήξετε να πληγώσετε ο ένας τον άλλο.

7.Να βοηθάτε ο ένας τον άλλο σε θέματα ανατροφής των παιδιών.  Τα δύο φύλα δεν είναι αντίθετα, αλλά συμπληρώνουν το ένα το άλλο και δημιουργούν μαζί τις κατάλληλες συνθήκες για την υγιή ανατροφή ενός παιδιού.

8. Όταν οι καταστάσεις σας έχουν βγάλει εκτός εαυτού πάρτε μια βαθιά ανάσα πριν πείτε οτιδήποτε στο σύντροφό σας.

9. Βρείτε ευκαιρίες για να γιορτάζετε από κοινού πράγματα και επετείους που σας ευχαριστούν. Πάρτε ένα όμορφο δώρο, κάτι που θα του αρέσει, κάτι που ξέρετε ότι το θέλει, κάτι που θα τον κάνει να χαμογελάσει και θα του φτιάξει το κέφι, κάτι που θα σας χαλαρώσει από την πίεση και το στρες της καθημερινότητας.

10.Μην ξεχνάτε να φροντίζετε και να νοιάζεστε για τον εαυτό σας. Κάνει κακό στην ψυχολογία σας, κάνει κακό στην αυτοπεποίθησή σας.

11.Ελαφρύνετε το πρόγραμμα ο ένας του άλλου.  Πάρτε την πρωτοβουλία να βοηθήσετε το ταίρι σας, στην προσπάθεια να ελαφρύνετε λίγο το πρόγραμμά του.Αν δείτε ότι έχει σημειώσει στην ατζέντα του πως χρειάζεται να αλλάξει λάδια στο αυτοκίνητο, δανειστείτε το μια μέρα και φροντίστε εσείς γι΄ αυτή την εκκρεμότητα.

12. Μην είστε συνεχώς αυστηροί και  μετρημένοι. Γίνετε για λίγο ξανά παιδιά και απολαύστε γέλια, αστεία πειράγματα και καμώματα.

13.Να μιλάτε ανοιχτά στο σύντροφό σας για όσα νιώθετε. Μερικές φορές άλλα αισθανόμαστε, άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνει ο άλλος και η βασική αιτία που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τον άλλο δεν παίρνουμε υπόψη μας τον χαρακτήρα του και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε ένα θέμα.Προτιμήστε να εκφράσετε όλα αυτά που αισθάνεστε και να βρείτε λύσεις σε όσα σας απασχολούν αντί να αναλώνεστε σε άσκοπες διαφωνίες.

14.Να αλληλοϋποστηρίζεστε. Κάθε ζευγάρι μοιράζεται την αγάπη του, αλλά και τις εντάσεις του, τις καλές στιγμές, αλλά και τις δυσκολίες του. Αρμονικό ζευγάρι είναι αυτό στο οποίο ο ένας στηρίζει τον άλλο και ο ένας συμπληρώνει το κενό του άλλου.

15. Μην είστε διαρκώς μαζί. Είναι πολύ αναζωογονητικό το να περνάτε χρόνο μακριά από τον σύντροφό σας, βλέποντας φίλους ή κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν. Όταν είμαστε γεμάτοι και πλήρεις μπορούμε να δώσουμε περισσότερα στη σχέση μας.

16. Μην γυρνάτε την πλάτη σε ρομαντικά δείπνα για 2 εκτός σπιτιού.

17. Να αγγίζεστε συχνά. Η αφή είναι η πιο σημαντική αίσθηση όταν πρόκειται για τη σύσφιξη των σχέσεων. Μέσω των αγγιγμάτων και της αφής μπορούν να μεταδοθούν πολλά μηνύματα και να διατηρηθεί η καλή συναισθηματική και ερωτική επαφή ανάμεσα στο ζευγάρι

18. Περιορίστε τα αρνητικά σχόλια. Η διαρκής έκθεση ενός ατόμου στα επικριτικά σχόλια του συντρόφου του καλλιεργεί σταδιακά αρνητικά συναισθήματα και οδηγεί σε αποξένωση.

19.Να είστε ευγενικοί.

20.Κάντε σχέδια από κοινού.Πέραν όμως από τους μακροπρόθεσμους στόχους, καλό θα ήταν να θέτετε μαζί μικρούς-απλούς-άμεσους στόχους τους οποίους πραγματοποιώντας τους θα γεμίζετε χαρά.

Πηγή: mom.me