23χρονος Έλληνας βρέθηκε συμβατός δότης με παιδάκι και του έσωσε τη ζωή!

23χρονος Έλληνας βρέθηκε συμβατός δότης με παιδάκι και του έσωσε τη ζωή!

23χρονος Έλληνας βρέθηκε συμβατός δότης με παιδάκι και του έσωσε τη ζωή!

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστων!

Όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση ” Η Μεγάλη Εβδομάδα των παθών …. και της Ανάστασης! Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης αντήχησε νωρίτερα στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ! Ένα νέο “ορόσημο ζωής” μόλις καταρρίφθηκε, σκορπίζοντας απέραντη ελπίδα και φως!

200 συλλογές ζωής! 200 προσωπικές Αναστάσεις! 200 νίκες του φωτός πάνω στο σκοτάδι!

Ο δότης μας, ένας άνδρας μόλις 23 ετών, προσέφερε αιμοποιητικά κύτταρα με παρακέντηση για ένα παιδάκι που έχρηζε άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών.
Το δώρο ζωής ταξίδεψε στο εξωτερικό και τα κύτταρα αυτά ξεκίνησαν ήδη την “αναγέννηση” του μικρού λήπτη. Η δύναμη της προσφοράς είναι τεράστια! Γίνετε εθελοντές δότες μυελού των οστών! Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί την αλυσίδα ζωής! Ας βοηθήσουμε παιδιά και ενήλικες με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις να βιώσουν το δικό τους θαύμα! #doseelpidadosezoi#gineethelontisdotismyeloutwnostwn”

Το post της είδησης

Γίνε δότης! Μπορεί να σώσεις ένα παιδί!

Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!

Διαβάστε επίσης:

Λέων: “Δεξιόχειρας ο δράστης της ασφυξίας στην Μαλένα” – Το σύμπτωμα που δεν έδωσε κανείς σημασία

Έτσι θα γίνεται εφεξής ο έλεγχος για κρούσματα στα σχολεία – Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις τάξεις

Συγκλονίζει το video με τα τελευταία γενέθλια της 9χρονης Τζωρτζίνας – Η “περίεργη” σύμπτωση με την εισαγωγή στο Νοσοκομείο

Ροή Ειδήσεων