3 σημαντικοί λόγοι που χρειάζεται να έχεις στρατηγική στη ζωή σου

Γεια σου, είμαι ο Μανώλης Ισχάκης και βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν το πάθος μέσα τους και να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές στρατηγικές ώστε να πετύχουν όλα όσα θέλουν και αξίζουν. Στα προηγούμενα άρθρα μου, ανέφερα τη σημασία των στόχων, το #1 συστατικό της επιτυχίας, τη σημαντικότητα να εστιάζεις στο σημείο που πρέπει για να παράγεις τα μέγιστα αποτελέσματα, την ποιότητα της ερμηνείας που δίνεις στις καταστάσεις και την αξία του να δημιουργείς εξαιρετικές.

Πλέον ξέρεις γιατί πρέπει να να βάζεις στόχους, ξέρεις γιατί πρέπει να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα σου, ξέρεις πού πρέπει να εστιάζεις, γνωρίζεις την αξία της ενδυναμωτικής ερμηνείας και των ποιοτικών σχέσεων και ήρθε η στιγμή να αναφερθούμε σε ένα μείζον θέμα.

Θα συναντήσεις πάρα πολύ συχνά σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης που αναφέρονται στη θετική σκέψη. Πραγματικά πιστέυω ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Όλες οι εξαιρετικές ανακαλύψεις που έχουν συμβεί, έχουν ξεκινήσεις από ένα δημιουργικό μυαλό που σκέφτηκε μια ιδέα. Αλλά είμαστε έξυπνοι άνθρωποι και θα ήθελα να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας.

Εάν ο εφευρέτης είχε απλά το δημιουργικό μυαλό και την ιδέα θα μπορούσε να υλοποιήσει αυτό που φαντάστηκε; Στο βιβλίο μου «NLP! Το κλειδί του μυαλού μας», γράφω: «Εάν έχεις το πιο γρήγορο αμάξι και τρέχεις στην πιο καλή πίστα θα κάνεις και τον πιο γρήγορο χρόνο; Πολύ πιθανόν, όχι! Χρειάζεσαι και κάτι ακόμη που ονομάζεται στρατηγική».

Αυτό είναι το #5 συστατικό της επιτυχίας σου. Εάν δεν έχεις στρατηγική για ό,τι κι αν θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, τότε υπογράφεις συμβόλαιο με την αποτυχία και την απογοήτευση. Μην το επιτρέψεις στον εαυτό σου αυτό γιατί είμαι σίγουρος ότι μπορείς να επιλέξεις τη σωστή στρατηγική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr