4 εύκολα tips για να κάνετε το σνακ των παιδιών πιο υγιεινό

Η προσέγγιση της διάσημης διατροφολόγου Keri Glassman για το σνακ των παιδιών έρχεται με αυτό το απλό μήνυμα: Το σνακ δεν πρέπει να διαφέρει σε τίποτα από το κανονικό γεύμα. Παρακάτω, προσφέρει μερικές απλές συμβουλές για να κάνετε πιο υγιεινό το σνακ που προσφέρετε στα παιδιά σας.

1. Σκεφτείτε πέρα από το σνακ

Η Keri Glassman προτείνει στους γονείς -και κάνει το ίδιο με τα παιδιά της- να τους δίνουν οτιδήποτε από προϊόντα ολικής άλεσης μέχρι φρέσκια μοτσαρέλα και φρουτοσαλάτες. «Πολλοί γονείς θεωρούν ότι τα σνακς είναι μόνο κενές θερμίδες και δεν έχουν πραγματικά θρεπτικά συστατικά. Αυτό που λέω σε όλους τους γονείς είναι ότι κάθε φορά που τρώτε είναι η κατάλληλη στιγμή για εσάς και τα παιδιά σας να πάρετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά».

2. Προωθήστε τις πρωτεΐνες

Ο καθένας χρειάζεται τους ίδιους τύπους θρεπτικών ουσιών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος), αλλά τα παιδιά πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στη σωστή ισορροπία. «Βλέπω τα παιδιά να μην προσλαμβάνουν αρκετή πρωτεΐνη και να προτιμούν τους υδατάνθρακες. Όπως ένα κουλούρι μαζί με τυρί κρέμας. Θα πάρουν ένα μπισκότο, θα φάνε το ρύζι τους αλλά όχι το σολομό. Γι’ αυτό πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα πάρουν την πρωτεΐνη που χρειάζονται».

3. Υιοθετήστε τη φιλοσοφία του οικογενειακού φαγητού

Πώς μπορείτε λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας προσπερνούν τα μπισκότα και προτιμούν το σολομό; Η Glassman συνιστά να έχετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη φιλοσοφία των τροφίμων στο σπίτι σας. «Οι περισσότερες οικογένειες μιλάνε για τα οικονομικά και για το πώς θα εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους, αλλά δεν έρχονται αντιμέτωποι με τη δική τους διατροφική κουλτούρα. Πρέπει πραγματικά όλη η οικογένεια να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Καλό θα ήταν να συζητήσετε με το σύντροφο και τα παιδιά σας, εάν είναι αρκετά μεγάλα γι αυτή τη συζήτηση».

4. Γεμίστε το ψυγείο σας με υγιεινές επιλογές

Από τη στιγμή που τα παιδιά σας θα αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες και θα έχουν εξοικειωθεί με τα υγιεινά σνακς, θα αρχίσουν να περιμένουν ένα ψυγείο γεμάτο θρεπτικά τρόφιμα. Έτσι, θα βάλετε τέλος στη γκρίνια τους κάθε φορά που θα προτείνετε να προτιμήσουν κάτι υγιεινό, αφού πλέον θα το ζητούν από μόνα τους!