5 λόγοι που η γυναίκα μου είναι καλύτερη γονέας από εμένα

«Όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών, δεν επικαλούμαι τα στερεότυπα του φύλου ή το βιολογικό ρολόι των μαμάδων. Ζούμε στο 2017. Τα καθήκοντα της γονικής μέριμνας δεν χωρίζονται πλέον αποκλειστικά με βάση το φύλο, τουλάχιστον αυτό δεν συμβαίνει στο σπίτι μου», γράφει ο μπαμπάς-blogger Mike Julianelle στο scarymommy.com. «Πρόκειται για μια ομαδική προσπάθεια, και οι μαμάδες με τους μπαμπάδες πρέπει να είναι ενωμένοι για να λειτουργήσουν σωστά.

Έτσι, υπάρχουν σίγουρα κάποια πράγματα που η σύζυγός μου κάνει καλύτερα από μένα και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το φύλο. Παρακάτω είναι οι πέντε λόγοι για τους οποίους η γυναίκα μου είναι καλύτερη γονέας από μένα:

1. Το σώμα της μοιάζει με τη χώρα των θαυμάτων!

Αν σκεφτεί κανείς το μεγαλείο της εγκυμοσύνης, το γεγονός ότι «κουβαλάει» μέσα της ένα νέο άνθρωπο για εννέα ολόκληρους μήνες, αλλά και τη μοναδική στιγμή της γέννησης που όλοι οι άνδρες μένουμε να παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και να υποκλινόμαστε στη δύναμή της, όλα αυτά κατατάσσουν τη μητέρα των παιδιών μας υψηλότερα στη βαθμίδα του καλύτερου γονέα. Και φυσικά, οι άπειρες δυνατότητες του γυναικείου σώματος συνεχίζονται με τη διαδικασία του θηλασμού και το σημαντικό δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ του νεογέννητου και της μητέρας του, μια εμπειρία που οι μπαμπάδες δεν μπορούμε εξ ορισμού να βιώσουμε.

2. Είναι εκπληκτική στο να προβλέπει τις ζημιές

Το γεγονός ότι η γυναίκα μου μπορεί να εντοπίσει κάθε ίχνος πεταμένου φαγητού στο πάτωμα αποτελεί απόδειξη της ανώτερης όρασης της συζύγου μου, αλλά η ικανότητά της να προβλέπει τη στιγμή που θα γίνει η ζημιά εκ μέρους του παιδιού και την ίδια ώρα να προσπαθεί να την αποτρέψει και τελικά να τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία, είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω ούτε να αποτρέψω, με αποτέλεσμα να πληρώνω τελικά εγώ τα «σπασμένα» για χάρη του γιου μας!

3. Η αγκαλιά της είναι απίστευτη!

Όχι ότι δεν το γνώριζα από πριν, αλλά μπορώ πλέον να πω με σιγουριά ότι ο γιος μου αγαπά να κουρνιάζει μαζί της στον καναπέ ή στο κρεβάτι μας. Όταν προσπαθώ να έχω λίγο χρόνο για να αγκαλιαστώ μαζί του, απλά ξέρω ότι δεν του προσφέρω την ίδια ασφάλεια που του προσφέρει η αγκαλιά της μητέρας του. Δεν ξέρω τι δεν κάνω σωστά και δεν έχει σημασία… Αγαπά περισσότερο τη δική της αγκαλιά και δεν με πειράζει, αν αυτό είναι που τον κάνει ευτυχισμένο!

4. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μαζί

Μπορεί να μαγειρεύει το μεσημεριανό και ταυτόχρονα να επαινεί τη ζωγραφική του γιου μας, να επιλέγει τα ρούχα του για την επόμενη μέρα στο σχολείο και ταυτόχρονα να σχεδιάζει τις διακοπές μας και να απαιτεί από εμένα να βγάλω βόλτα το σκύλο και να βοηθήσω στο φαγητό, στην επιλογή των ρούχων του παιδιού και στην οργάνωση του πλάνου των διακοπών, ενώ έχει ήδη καταφέρει να τα κάνει όλα μόνη της και να επαινεί τον εαυτό της γι αυτό!

5. Έχει τεράστια αποθέματα υπομονής!

Δεν υψώνει τη φωνή της στο γιο μου τόσο γρήγορα όσο εγώ και δεν τον βάζει τιμωρία τόσο συχνά. Φυσικά, όταν φτάσει στα όριά της, καλύτερα να προσέχεις! Αν φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει επιστροφή. Αλλά είναι σπάνιο να φτάσει ως εκεί και όταν το κάνει, έχει δίκιο της περισσότερες φορές. Θα μπορούσα πραγματικά να επωφεληθώ από την υπομονή της συζύγου μου, αλλά αν ο γιος μου δεν σταματήσει να ρίχνει πράγματα σε κάθε ακριβή συσκευή μέσα στο σπίτι μας, αλήθεια δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω!»