9 διακοσμητικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο σπίτι σας

Δεν υπάρχει χώρος που να μην επισκεφθούν οι διακοσμητές και να μην κάνουν έστω και μία σκέψη θετική ή αρνητική, ανάλογα με το τι θα παρατηρήσουν στη διακόσμηση. Εμείς σας παρουσιάζουμε 9 πράγματα που σχεδόν όλοι οι διακοσμητές παρατηρούν σε ένα σπίτι.

Ύπαρξη ή μη φυτών: Οι σχεδιαστές λένε ότι μία νότα από φυτά σε διάφορα σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα στην είσοδο, κάνει το χώρο περισσότερο οικείο και φωτεινό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να δώσουν ζωή στο χώρο σας και να ανανεώσουν την καθημερινότητά σας.

Μικρά αντικείμενα: Συνήθως, τα μικρά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας σχεδιαστής εσωτερικού χώρου. Έχουν μανία με το αν τα πράγματα είναι τακτοποιημένα, ενώ προτιμούν μια πιο αφαιρετική εικόνα στο χώρο. Είναι υπέρμαχοι της απλής και λιτής διακόσμησης. Απομακρύνετε τα αναμνηστικά που κοσμούν τα ράφια σας εδώ και χρόνια και το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να πιάνουν σκόνη.

Αριθμός μαξιλαριών στον καναπέ: Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι όσο περισσότερα είναι τα μαξιλάρια του καναπέ, τόσο καλύτερα είναι. Η εικόνα μόνο τριών μαξιλαριών στον καναπέ μπορεί να τους δημιουργήσει ακόμα και τρέλα! Ο μεγάλος αριθμός μαξιλαριών δίνει σίγουρα μια πιο άνετη αίσθηση στο χώρο και κατ’ επέκταση στον καναπέ σας.

Τακτοποίηση ραφιών: Ο τρόπος με τον οποίο τακτοποιείτε τα βιβλία στα ράφια σας λέει πολλά σε έναν σχεδιαστή. Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, τα βιβλία που είναι κολλημένα σε στοίβες δείχνουν ότι κανένας δεν τα διαβάζει και ότι βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση για διακοσμητικούς λόγους. Ίσως να έχουν και δίκιο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.