Αρχική Αληθινές Ιστορίες «Άφησα τα παιδιά μου στην Αθήνα και αναγκάστηκα να πάω στη Γερμανία»: Η αφήγηση μιας μάνας που ζητά να ζήσει ειρηνικά με τα παιδιά της

«Άφησα τα παιδιά μου στην Αθήνα και αναγκάστηκα να πάω στη Γερμανία»: Η αφήγηση μιας μάνας που ζητά να ζήσει ειρηνικά με τα παιδιά της

Μια ακόμη συγκλονιστική αφήγηση μιας μητέρας πρόσφυγα που εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας και δείχνει πώς η ζωή συνεχίζει να τους δείχνει το σκληρό πρόσωπό της.

Η ιστορία της Ναζίφα

H Ναζίφα είναι έγκυος. Μαζί με το σύζυγό της Λατίφ και τα 2 τους παιδιά ζουν σε καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα. Το ζευγάρι από το Αφγανιστάν επιθυμούσε να γεννηθεί το παιδί τους στη Γερμανία αλλά δεν είχαν χρήματα για να ταξιδέψουν όλοι μαζί οικογενειακώς.  Έτσι η Ναζίφα αναγκάστηκε να φύγει μόνη της από την Ελλάδα και να πάει στην Γερμανία, αφήνοντας πίσω τα παιδιά της και τον άνδρα της.

 «Γιατί άφησα τα παιδιά μου στην Αθήνα και έφυγα για Γερμανία»

«Υποτίθεται ότι η γλυκύτερη περίοδος για μία μητέρα είναι αυτή που περνάει τα πρώτα χρόνια της ζωής των μωρών της. Εγώ το χάνω αυτό τώρα. Το να αφήσω τα παιδιά μου πίσω, νομίζω ότι είναι ό,τι πιο σκληρό έχω κάνει στη ζωή μου. Έκλαιγα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, πίστευα ότι κάποιος ήρθε κι άφησε το βάρος όλου του κόσμου στους δικούς μου ώμους».

Η περιπέτεια της όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο διακινητής την ανάγκασε να βγάλει τη μαντίλα, να βαφτεί και να χτενιστεί όπως μία δυτική γυναίκα, πράγμα το οποίο η ίδια θεώρησε ως μία από τις μεγαλύτερες αμαρτίες που είχε κάνει.

Η πρόσφυγας αναφέρει πως τώρα η Γερμανία έχει σκληρύνει την στάση της απέναντί τους, με αποτέλεσμα πριν τρεις μήνες, η ίδια να γυρίσει και πάλι πίσω στην Ελλάδα και στην οικογένειά της.

«Αναρωτιέμαι αν είναι έγκλημα για έναν πρόσφυγα να αναζητά μια χώρα για να ζήσει ειρηνικά, καθώς κι αν έχουν το δικαίωμα οι χώρες να κλείνουν τα σύνορα τους στους κατατρεγμένους».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter