“Αγορογονείς ξυπνήστε. Σταματήστε να μεγαλώνετε μελλοντικούς δολοφόνους ψυχικά και σωματικά για τις κόρες μας”

"Αγορογονείς ξυπνήστε…Σταματήστε να μεγαλώνετε μελλοντικούς δολοφόνους ψυχικά και σωματικά για τις κόρες μας"

Με αφορμή την υπόθεση της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά της Φολεγάνδρου όταν ο 30χρονος σύντροφός της την έσπρωξε από τα βράχια επειδή είχαν… καυγαδίσει, έρχεται στο προσκήνιο το ζήτημα της ανατροφής των αγοριών και για την συμεπριφορά τους προς τα κορίτσια.

Για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία συζητάει για το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε στα αγόρια να σέβονται τα κορίτσια και να μην σηκώνουν χέρια εναντίον τους.

«Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες κι εγώ έχω δυο γιους. Τι να σας πω, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η ίδια οικογένεια. Έσπασε ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσά μας» είπε η χαροκαμένη μάνα της Γαρυφαλλιάς θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα στους γονείς.
Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθουμε στους γιους μας ότι ανδρισμός δεν είναι το να είσαι τραμπούκος. Ανδρισμός είναι να προστατεύεις τα κορίτσια από κάθε πιθανό κίνδυνο, να παραμένεις κύριος και ευγενής σε όλες τις καταστάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν οποιουδήποτε είδους βία.

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις σκέψεις της μαμάς Μαρίας Τούβα που έχει ένα γιο και μια κόρη και με τα λόγια της εξηγεί γιατί πρέπει να αλλάξει άρδην ο τρόπος διαπαιδαγώγησης των σημερινών αγοριών. Δυστυχώς,  έχουμε φτιάξει μια κοινωνία που πίσω από τη βιτρίνα της «ελληνικής οικογένειας» έχει κρύψει καθημερινά εγκλήματα της ψυχής και δυστυχώς και της ζωής.

Η ανάρτηση μιας μαμάς συγκλονίζει

Αγορογονείς ξυπνήστε…

Αρχίστε επιτέλους να μεγαλώνετε ένα υγιέστερο αρσενικό μοντέλο!

Να μάθετε στους γιους σας πως γεννήθηκαν από μια γυναίκα.

Ανατράφηκαν από μια γυναίκα. Πήραν ζωή από μια γυναίκα.

Μάνα επιτέλους σταμάτα να μεγαλώνεις έναν μαμάκια που δεν μπορεί να απογαλακτιστεί.

Δεν θα μάθει έτσι ποτέ να σέβεται τη γυναίκα.

Του κάνεις κακό για τη ζωή που δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ στα χέρια του, θα του φταίει η κάθε του σχέση και τελικά θα «πιάνει στα χέρια του» τις γυναίκες που θα βρίσκονται στο δρόμο του.

Πατέρα εσύ επιτέλους σταμάτα να μιλάς στον μικρό γιο σου για μπάλα, βυζιά και κώλους αστειευόμενος και κάνε μαζί του μια αντρίκια κουβέντα για το πως να συμπεριφέρεται στις γυναίκες.

Σταματήστε να μεγαλώνετε μελλοντικούς δολοφόνους ψυχικά και σωματικά για τις κόρες μας.

Διαβάστε επίσης:

Αγαπητές αγορομάνες, αυτά είναι τα 5 πράγματα που θέλω να διδάξετε στους γιους σας για το καλό της κόρης μου

Λίνα Σακκά: «Εμείς οι μανάδες αγοριών έχουμε χρέος να διδάξουμε τον σεβασμό στους γιους μας»

«Τα αγόρια δεν κλαίνε»: Ας σταματήσουμε να καταπιέζουμε τους γιους μας για το καλό τους

“Θέλουμε #metoo όταν στα σχολεία μαθαίνουν στα κορίτσια να μην προκαλούν τα αγόρια με το ντύσιμό τους”